Cu toții avem în bucătărie usturoi pe care-l utilizăm ca aliment și condiment. Însă în medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale.

Totuși, acest condiment este indispensabil nu numai în bucătărie, ci și în alte zone ale casei, cum ar fi spre exemplu în dormitor. Unele persoane îl pun chiar sub pernă.

De ce să pui usturoi sub pernă, înainte de culcare?

1. Îmbunătățește funcția respiratorie. Dacă ești răcit și ai nasul înfundat, usturoiul te ajută. Acesta conține un antibiotic puternic numit alicină, care se evaporă încet din usturoi și luptă împotriva germenilor și infecțiilor.

Alicina dizolva mucusul. Procesul este gradual, dar merita. Dupa un timp de dormit cu usturoi sub perna, vei scapa de congestia nazala si veti putea respira fara probleme.

2. Protejează sistemul imunitar. Usturoiul previne simptome precum răceala, durerile în gât, durerile de cap și diverse alte simptome gripale. Acesta are capacitatea de a distruge tot felul de bacterii rele, prin proprietatile sale antibacteriene incredibil de puternice.

Alicina blocheaza 2 grupuri de fermenti care permit bacteriilor sa se dezvolte in corpul uman. Daca pui usturoi sub perna, vei observa că te simți mai bine dimineața și te vei îmbolnăvi mai rar.

3. Combate insomnia. Mirosul de usturoi este capabil să ne relaxeze corpul și să-l pregătească pentru somn, fiind remediul ideal pentru cei care suferă de insomnie. Usturoiul este bogat in vitamina B1, care combate tulburarile de somn. In plus, acesta contine vitamina B6, o vitamina responsabila cu secretia de melatonina – hormonul care induce natural somnul.

4. Vei adormi mai ușor și mai liniștit. Deși acest lucru sună ciudat, substanțele sulfuroase din usturoi, alături de mirosul acestuia, au efecte liniștitoare asupra ta. Mirosul usturoiului trece puțin prin pernă, iar acest lucru te va face să adormi mai ușor.

5. Îmbunătățește calitatea somnului. Cu alte cuvinte, o să dormi mai bine și mai adânc. Este necesar să pui unul sau doi căței de usturoi cu coajă sub pernă și vei observa efectele uimitoare.

6. Combate anxietatea și stresul. Mirosul de usturoi este cu adevărat benefic pentru corp și minte, și ajută la ameliorarea anxietății și a stresului. Practic, usturoiul are un impact pozitiv asupra sistemului nervos, oferind mai mult calm si relaxare mintii tale.

7. Îndepărtează insectele. Paianjenii, tantarii si alte insecte care te-ar putea vizita peste noapte, nu se vor mai apropia de patul tau, daca pui usturoi sub perna. Usturoiul este toxic pentru insecte, in special pentru tantari.

Și nu-ți face griji: camera ta nu va mirosi a usturoi când te trezești a doua zi, și nici tu.

Distribuie pe: