Ingrediente:

-5 ouă
-150 de grame de făină
-150 grame de zahăr

Mod de preparare:

Cea mai frecventă greșeală este măsurarea ingredientelor cu ajutorul unui pahar și cu ochiul. Făina și zahărul se cântăresc exclusiv pe cântar. Zahărul și făina cu aceeași greutate au volume diferite, iar această diferență o poți vedea în exemplul a două pahare de același volum.

După ce bunica pregătea toate ingredientele ea se apuca de aranjat vasul de copt. Aluatul pentru tort trebuie copt imediat, nu trebuie să stea la crescut. Pentru coacerea unui blat sunt potrivite orice forme sau inele de copt.

Dacă coci într-o formă convențională detașabilă, pune pe fund un cerc de pergament, dar pereții formei nu pot fi unși cu ulei, deoarece aluatul se ridică și crește, lipindu-se de pereții formei.

Secretele pentru forma perfect de coacere. Ce înălțime trebuia să aibă aceasta
De cele mai multe ori, este indicat să folosești o formă cu un diametru de 20 cm și o înălțime de 5 cm, dar sunt posibile și alte opțiuni.

De exemplu, diametrul formei bunicii era de 18 cm, iar înălțimea era de 8,5 cm. Este important să iei în considerare întotdeauna înălțimea jantei, deoarece blatul crește mult în timpul coacerii și ar trebui să aibă suficientă înălțime pentru asta.

Forma bunicii era fără fund, astfel ea învelea fundul formei cu folie, o poți înveli cu două straturi de folie. Folia ajută, de asemenea, la izolarea pereților formei de excesul de căldură și la echilibrarea temperaturii de coacere. Trebuie să știi că și culoarea vasului de copt afectează, de asemenea, temperatura și timpul de coacere.

Pentru pregătirea aluatului pune ouăle într-un bol sau într-un castron curat și uscat. Bunica folosea ouă la temperatura camerei, adăugând tot zahărul deodată.

Se amestecă ouăle cu zahărul cu un tel sau cu un mixer la viteză mică. Sarcina ta nu este să bați ouăle, trebuie să ajuți boabele de zahăr să se dizolve. Și când zahărul este bine dizolvat, începe să bați ouăle cu zahărul folosind un mixer. Bate amestecul la viteză maximă până consistența devine pufoasă și crește masa ouălor în volum de câteva ori.

Din moment ce ouăle sunt bătute foarte bine trebuie să adaugi făina. Toate consistența trebuie amestecată foarte bine cu mișcări de sus în jos. Aluatul nu trebuie amestecat prea intens pentru a-și păstra cât mai mult aerul.

Blatul trebuie pus la copt într-un cuptor preîncălzit. Temperatura de coacere aproximativ 165-170ºC, încălzire sus și jos, nivel mediu cuptor.

Distribuie pe: