Ingrediente:

2 kg roșii, mărar, usturoi, 2 frunze de hrean, 1 ardei gras, 1 ardei iute, pătrunjel, 30 boabe de piper negru, 10 boabe de ienibahar, 2-3 foi de dafin, 2 linguri sare, 4 linguri zahăr, 3 linguri oțet.

Mod de preparare:

1. Pentru început, sterilizăm borcanele și capacele.

2. Spălăm legumele.

3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ardeii sferturi.

4. În fiecare borcan, așezăm câte o frunză de mărar, o frunză de hrean și jumătate de căpățână de usturoi. Adăugăm roșiile și bucățile de ardei.

5. Repartizăm condimentele în mod egal.

6. Umplem borcanele cu apă fierbinte și le lăsăm 15 minute.

7. După acest interval de timp, scurgem apa din borcane, într-un vas.

8. Adăugăm zahărul, sarea și oțetul în vasul cu apă. Dacă ați scurs apa din 3 borcane, adăugați 12 linguri de zahăr, 6 linguri de sare și 9 linguri de oțet). Amestecați bine, pe foc mic, până la primul clocot.

9. Turnăm marinada înapoi în borcane.

10. Închidem borcanele ermetic si le lasam cu capul in jos.

Distribuie pe: