Prin rugăciune, credincioșii se apropie de Dumnezeu, însă nicicând nu trebuie să uite să-i mulțumească pentru tot ceea ce Dumnezeu ne oferă tuturor. Bune sau rele, sunt lecții venite de la Bunul Dumnezeu.

Iată mai jos ce rugăciune este bine să citim azi, pentru a ne curăța sufeltul!

„La dumnezeieştii apostoli ai Stăpanului şi Domnului nostru Iisus Hristos, la ucenicii cei iubiţi ai Lui, la Petru cel cu adevărat slăvit şi la Pavel cel cu adevărat minunat, şi la toţi cei doisprezece, şi la cei şaptezeci de apostoli aleşi, cu umilinţă şi cu inimă înfrântă şi cu suspinuri căzând, mă rog.

Suflete ticăloase şi trupule multgreşit! Păcătuind în toate zilele, de ce nu vă ridicaţi?

Scoală-te, sărmane suflete, din somnul păcatului şi plângi acum pentru faptele tale rele, cu care L-ai mâniat pe Făcătorul şi Stăpânul tău, de viaţă Dătătorul şi de bine Făcătorul, Care aşteaptă pocăinţa mea, pe care eu, atotpierzătorul şi multgreşitul (numele).

Eu sunt adânc al păcatului, iar Tu, Stăpâne Iisuse Hristoase, eşti adâncul milostivirii.

Dacă pe cel drept îl vei milui, nu e lucru mare, dacă pe cel curat îl vei mântui, nu este vreo minune, că sunt vrednici de mila Ta – ci mai vârtos, Stăpâne, asupra mea, ticălosului şi păcătosului şi spurcatului, fă mila Ta şi arată îndurarea Ta cea multă!

Doamne, primeşte acum pocăinţa mea, a multgreşitului (numele), şi iartă-mi toate greşalele şi toate faptele mele rele.

Insuţi, Doamne, primeşte şi auzi mica mea rugăciune în ceasul acesta!

Amin!

Distribuie pe: