În fiecare an, pe data de 29 august, Biserica Ortodoxă face pomenirea tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, o sărbătoare care, spun sfinții părinți, este un îndemn la pocăință și la schimbarea minții.

Persoanele care au nevoie de vindecare sufletească sau trupească, cele care vor să-și găsească iubirea și să-și întemeieze o familie, femeile care nu pot avea copii trebuie să citească această rugăciune, care le va fi de mare ajutor.

De asemenea, rugăciunea face adevărate minuni cu cei care au nevoie de ajutor la examene sau au nevoie să-și recupereze bani sau alte lucruri pierdute.

La această sărbătoare nu se fac petreceri

Tradiția spune că de sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul nimeni nu are voie să folosească cuțitul, tot ce se mănâncă se va rupe cu mâna.

Totodată, nu se vor consuma fructe și legume care au formă rotundă, pentru că amintesc de forma capului.

Nu în ultimul rând, nu se mătură, nu se consumă băuturi de culoarea sângelui și nu se fac petreceri.

Iată mai jos și textul rugăciunii…

“Sfinte Ioane, Înainte-mergătorule, frumuseţea cerului şi bucuria pământului, cel ce prin tăierea capului tău pământul întreg l-ai sfinţit, primind această smerită rugăciune a noastră, izbăveşte-ne din toate nevoile şi ne scoate din chinul ce va să fie, pe noi, cei ce te lăudăm cu credinţă şi nădejde.

Ca unul ce stai înaintea scaunului lui Hristos, ajută-ne să-i biruim pe vrăjmaşii văzuţi şi pe cei nevăzuţi. Izbăveşte-ne din tot necazul şi, având îndrăznire către Domnul, fereşte-ne de ispitele acestui veac.

Dăruieşte-ne nouă, Sfinte Ioane Proorocule, putere din cer şi, ca unul ce eşti făclie strălucitoare, luminează-ne pe noi, cei ce alergăm la slăvita prăznuire a trecerii tale la Domnul.

Amin!”.

Distribuie pe: