Ingrediente pentru clatite:
200 g de faina, 1 praf de copt
200 ml lapte, 4 linguri cacao
2 oua, 3 linguri zahar, jumate de pahar apa
2 linguri ulei, sare
Ingrediente pentru umplutura:
400 g branza de vaci, 1 banana
Zahar, zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amesteca ouale, sarea si zaharul cu telul, se adauga laptele si treptat faina, praful de copt si cacao.
Cand se ajunge la o compozitie omogena, se toarna jumatate de pahar de apa fierbinte si se amesteca. Se adauga uleiul. Se prajesc clatitele.
Se amesteca branza cu zaharul.
Montarea prajiturii – clatita – un strat de crema – clatita si se continua cu crema si clatita pana la ultimul strat ce va fi cu crema si o banana.
Se ruleaza si se pune la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se poate servi.
Pofta buna!