Ingrediente:
Biscuiti 500 g; Nuci 90 g; Unt 150 g; Lapte 200 ml; Zahar 120 g; Zahar vanilat 10 g; Cacao dupa gust (aproximativ 3 linguri); Ciocolata cu lapte 140 g
Mod de preparare:
Rupeti biscuitii in bucati mici cu mainile.
Tocati marunt nucile.
Adaugati-le la biscuiti.
Amestecam bine totul.
Turnati laptele in cratita.
Adaugati zahar obisnuit si vanilat.
Amesteca totul cu un tel.
Trimitem cretaita pe aragaz.
Adaugam cacao.
Aduceti amestecul la fierbere, amestecand energic.
Adaugati unt inmuiat.
Gatiti totul pana se ingroasa, continuand sa amestecati cu telul.
Se adauga nucile macinate sau alune de padure si se amesteca bine folosind o spatula.
Punem masa rezultata pe folie alimentara si formam o rulada.
Inveliti in folie alimentara si puneti la congelator timp de o ora.
Topim ciocolata.
Se toarna intr-un recipient adanc.
Taiati rulada in felii.
Scufundati jumatate din felii in ciocolata topita si lasati sa se intareasca.
Glazura de ciocolata ar trebui sa se stabilizeze.
Prin urmare, va sfatuim sa trimiteti desertul finit la frigider pentru 20-30 de minute.