Atât vă spun: prăjitura Vis de cocos a fost lăudată și făcută (în repetate rânduri!) chiar și de oameni care nu prea sunt amatori de cocos, în general!

Prăjitura Vis de cocos are tot ce vrei: aromă puternică, blat pufos și crocant totodată, cremă care ți se topește în gură, glazură ciocolătoasă mătăsoasă.

Ușoară, spectaculos de bună, extrem de aspectuoasă și, cel mai important lucru… de casă! Să facem o tavă mare de “Vis de cocos”, împreună!

INGREDIENTE

Pentru blat – 7 albușuri, 300 grame zahăr, 3 linguri de apă clocotită, 2 linguri de zeamă de lămâie, 200 grame nucă de cocos (se păstreaza de aici 2-3 linguri pentru ornat), 3 linguri de făină, 1 plic zahăr vanilat.

Pentru crema de cocos – 200 grame unt, 7 gălbenușuri, 1 plic zahăr vanilat, 150 de grame de zahăr pudră, 50 de grame de nucă de cocos, 1 lingură de lapte + glazură de ciocolată.

MOD DE PREPARARE:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Blatul –  Bate albușurile cu zahărul spumă tare, adăugând pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele două linguri de zeamă de lămâie.

Bate încontinuu 2-3 minute. Apoi încorporează, încet și cu mișcări largi, nuca de cocos, făina și zahărul vanilat.

Întinde aluatul rezultat uniform în tavă. Dă-l la copt la foc potrivit cam 20-25 de minute. Dacă ai cuptor electric bagă-l la 180 de grade, în jur de 45 de minute.

Crema – Freacă gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte la bain-marie (pînă capătă consistența unei ciulamale). Lasă la răcit.

Într-un castron separat freacă untul cu zahărul vanilat cu un mixer, până se omogenizează.

Adaugă, amestecând continuu, câte o lingură din crema făcută la bain-marie. La final încorporează și cocosul.

După ce s-a răcit blatul, pune crema peste blat.

Glazura de ciocolată o faci exact cum scrie aici și o întinzi uniform peste prăjitură cât încă este caldă.

La final, presară și nuca cocos păstrată pentru ornat.

Distribuie pe: