Ingrediente:

-600 grame făină
-25 grame drojdie proaspătă
-270 mililitri apă
-1/2 linguriță sare
-250 mililitri ulei
-1 lingură și jumătate zahăr tos
-Esență de vanilie
-Zahăr pudră

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdia în apa caldă. Adăugăm vanilia, zahărul și sarea.

Cernem făina într-un bol și facem o adâncitură în mijloc unde turnăm compoziția cu drojdie.

Începem să amestecăm cu o lingură de lemn după care frământăm până obținem un aluat omogen, elastic și care se desprinde ușor de pe mâini.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucătărie și-l punem la loc cald pentru 30 de minute.

Ulterior, împărțim aluatul dospit în bile de mărimi egale. Le întindem fie cu mâna, fie cu sucitorul. Mărimea scovergilor să nu depășească suprafața tigăii în care le vom prăji.

Încingem uleiul în tigaie și prăjim pe rând scovergile, până se rumenesc frumos pe ambele părți.

Le scurgem de ulei, le punem pe o farfurie una peste alta, presărând pe ambele părți zahăr pudră.

Se pot consuma și ca desert: cu miere, gem, dulceață, ciocolată; și ca aperitiv sărat: cu brânză rasă, smântână, cașcaval etc.

Distribuie pe: