Trebuie să acordati o atentie deosebită la prăjirea ficatului.

Cu cât veți prăji ficatul mai putin timp, cu atât mai gustos si moale va fi.

Gatiti ficatul timp de 2-3 minute si veti obtine o mancare delicioasa si aromata, care va fi pe placul tuturor.

Folositi cateva ingrediente ieftine si preparati un pranz gustos si apetisant pentru toata familia!

Ingrediente:

500 g de ficat (de vita, porc sau pui), 1-2 cepe, 1 lingurita de sare, 5-6 linguri de faina, ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Curatati ceapa si taiati-o rondele de grosime medie.

Desfaceti rondelele, asezati-le intr-o tigaie cu ulei si puneti tigaia la foc.

Spalati si uscati ficatul cu un prosop de hartie, taiati-l felii subtiri cu grosimea de aproximativ 1 cm.

Scoateti canalele. Amestecati faina cu sare.

Treceti ficatul prin amestecul de faina, scuturati usor excesul de faina si puneti-l in tigaia incinsa cu ceapa.

Reduceti focul la mediu si mai adaugati ulei, daca este necesar. Intoarceti ficatul pe cealalta parte dupa 1-1.5 minute.

Ficatul se prajeste pe rondelele de ceapa, de aceea nu se arde si se imbiba cu arome delicioase.

Prajiti ficatul pana va fi gata (pana nu va mai avea sange), amestecati-l cu ceapa si gatiti timp de 15-20 de secunde.

Distribuie pe: