Sfanta Cuvioasa Parascheva 2021. Pe data de 14 octombrie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc pe Sfanta Cuvioasa Parascheva.

Viata curata, impletita prin ru­ga­­ciune si fapte bune, tineretea care stra­luceste peste vea­curi precum lu­mina din candelele fe­cioa­relor inte­lep­te, sunt pentru noi un indemn la mai multa ruga­ciu­ne si priveghere, la cautarea bu­curiei pe care o aduce in inimi prezenta Du­hului Sfant.

Sfan­­ta Parascheva, lumina­toa­rea Mol­dovei, ne aduce din acea prima ju­ma­tate a veacului al XI-lea in care a vietuit pe pa­mant, nadejdea biruintei asu­pra patimilor, dez­bi­na­ri­lor si necazurilor din lume, prin iubirea sme­rita si atotputernica a Domnului Hristos Care iubeste si aduna pe toti oamenii.

Sfanta Cuvioasa Parascheva 2021. In aceasta noapte Cerurile se deschid si se indeplinesc dorinte.

Potrivit traditiilor din batrani, in aceasta noapte, Cerurile se deschid, iar rugaciunile spuse din inima sunt ascultate. Se spune ca Sfanta Parascheva sta in genunchi in fata Domnului si cere indurare si indeplinirea “dorintelor bune’ ale celor ce se roaga.

Ce trebuie sa faci în aceasta noapte

Cand casul bate miezul noptii, cu gandul limpede si inima curata, aprinzi candela si trei lumanari luate din biserica si te asezi in genunchi, cu fata la rasarit. Batranii spun ca e bine sa ai icoana Sfintei sau a Maicii Domnului. Dupa ce te-ai lepadat de toate gandurile negre, te gandesti la dorinta si spui aceasta rugaciune de trei ori.

“Purtatoare de chinuri, Sfanta Parascheva, roaga-te Parintelui Ceresc ca pe mine, cel impovarat cu toate pacatele si neinfranat, sa ma ridice spre cuvantarea maririi Sale si sa ma indrepteze ca intotdeauna sa am sus inima, sa gandesc la cele ceresti, iar nu la cele pamantesti.

Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga ta cea cucernica, pentru ca si pe mine lenesul, cel ce ma trandavesc spre rugaciune si spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze si sa-mi dea cuget, ca sa doresc a ma ruga Lui neincetat.

Distribuie pe: