Chiar dacă aveți grijă să nu le murdăriți, canapeaua sau fotoliile trebuie curățate măcar de două ori pe an, spun specialiștii. Iată care sunt cele mai ieftine, dar utile soluții.

Petele dificile se curăță cu amoniac

Dacă aveți o tapițerie din material textile, care trebuie curățată mult mai des pentru a-și păstra frumusețea, vă este utilă sarea de mină.

Nu trebuie decât să umeziți sarea cu puțină apă și să împrăștiați produsul pe toată suprafața. Frecați ușor cu o perie moale pentru câteva minute. La final, aspirați. Praful va fi absorbit de sare și astfel culorile tapițeriei vor fi înviorate.

Oțetul este de mare ajutor…

Tot pentru înviorarea culorilor este util oțetul. Diluați o cană cu oțet în doi litri apă iar cu această soluție frecați tapițeria textilă, după ce în prealabil ați aspirat tot praful.

Dacă tapițeria este plină de pete de cafea, vin, bere sau alte pete dificile, de ajutor vă va fi amoniacul amestecat cu puțină apă.

Pentru a scăpa rapid de petele de grăsime folosiți un amestec din apă rece și săpun lichid. După ce ați spălat cu această soluție, ștergeți bine cu o lavetă uscată.

Pentru tapițeria ecologică și imitațiile de piele e foarte bun laptele demachiant, care și întreține materialul, iar pentru tapițeria din piele naturală utilizați crema de mâini cu lanolină.

Curatare, Tratare si Revitalizare Tapiterii din Piele

Distribuie pe: