Pe lângă uleiul esențial, salvie conține potasiu, calciu și sodiu și este cunoscută în medicina populară ca fiind una dintre cele mai folosite plante medicinale.

Este un remediu pentru diverse boli, după cum se vede din denumirea latină, care înseamnă „a te salva.” Această plantă miraculoasă este sălbatică, dar poate fi cultivată.

Cele mai importante specii cu cele mai multe proprietăți curative sunt: ​​Salvia officinalis, Salvia sclarea și Salvia triloba.

Pentru prepararea siropului, cel mai bine este să folosiți vârfurile care tocmai au înflorit, deoarece conțin cele mai active și vindecătoare ingrediente.

Ingrediente:

300 de grame de flori de salvie
50 de grame de acid citric (sau suc de lamaie)
3 litri apa
2,5 kg zahar

Mod de preparare:

Se fierb florile impreuna cu acid citric sau zeama de lamaie si se lasa 24 de ore.

Se strecoară prin tifon, se adaugă zahăr și se aduce din nou la fiert pentru a se topi zahărul. Păstrați siropul în sticle și închideți-le ermetic.

Rețeta 2

La 5 litri de apă adăugați 500 g zahăr, salvie și 1 kg de lămâi feliate. Se lasa 24 de ore acoperit cu tifon.

Se strecoară, se adaugă 3 kg de zahăr, se pun pe aragaz la fiert la foc mic, amestecând continuu, până se topește zahărul. Adăugați puțin zahăr vanilat.

Se toarnă amestecul fierbinte în borcane calde sau sticle de sticlă și se păstrează într-un loc răcoros și întunecat. Se bea diluat cu apa plata sau minerala, se adauga in ceai in loc de miere sau zahar.

Rețeta 3

Se fierb 3 litri de apă cu 2,5 kg de zahăr și 50 g de acid citric. Gatiti 3-5 minute. Odată răcit, adăugați 300 g de flori de salvie.

Se lasa sa stea 24 de ore, amestecand din cand in cand. Se strecoară prin cârpă și se păstrează în sticle. Se obțin aproximativ 4-4,5 litri de sirop de diluare.

Distribuie pe: