Pe 21 decembrie 2022 are loc solstitiul de iarna. Iarna astronomica va veni in emisfera nordica, moment in care se va putea observa cea mai joasa pozitie a Soarelui deasupra orizontului.

21 decembrie a fost o zi speciala, cu ea erau asociate multe semne si credinte. Bineinteles, in primul rand erau vizate vremea si anul care vine.

Daca este inghet pe copaci, atunci va fi o recolta bogata.

Pe 31 decembrie, vremea va fi exact aceeasi ca in ziua solstitiului de iarna

Daca este insorit dimineata de 21 decembrie, atunci primavara va fi tarzie si nu este nevoie sa va grabiti cu semanatul de primavara a culturilor agricole. O dimineata inorata este un semn clar ca primavara este asteptata devreme, iar daca dupa-amiaza este innorata, atunci se preconizeaza ca primavara va avea succes pentru agricultura.

Potrivit semnelor, vremea va fi geroasa pentru sarbatorile de Anul Nou daca pe 21 decembrie va fi insorit. Daca este innorat, atunci se asteapta vreme innorata, dar calda, in timpul sarbatorilor de Anul Nou.

Soarele este senin, stralucitor – Anul Nou este geros, posomorat si ger pe copaci – innorat cu dezghet in noaptea de Revelion.

Solstitiul din decembrie 2022 va avea loc sub auspiciile Lunii in Rac, iar aceasta pozitie a astrului noptii va fi favorabila. Luna in descrestere atenueaza neintelegerile, iar influenta constelatiei ajuta la dezvaluirea celor mai bune trasaturi de caracter, la manifestarea sensibilitatii si atentiei fata de mediu.

In 2022, 21 decembrie va fi una dintre cele mai de bun augur zile din decembrie. In aceasta zi, ne asteapta norocul intr-o varietate de fapte si angajamente. Cel mai important este sa va amintiti sarcinile stabilite mai devreme pentru a nu rataci.

Ce poti face la solstitiul de iarna

21.12.2022 este penultima data in oglinda a anului 2022 in care poti efectua ritualuri simple pentru a atrage dragostea, sanatatea, succesul sau bunastarea financiara.

In aceasta zi incepe momentul in care merita sa ne concentram pe curatenie, pe cei dragi, pe parinti, pe sufletul pereche.

De asemenea, va fi benefic sa petreci ziua in liniste si relaxare. Astrologii recomanda sa va relaxati. Din cauza celei mai lungi nopti, este mai bine sa faci ceva relaxant: poti sa citesti o carte, sa vezi un film, sa faci yoga sau meditatie.

Implementarea sarcinilor care nu au fost rezolvate in trecut. Daca aveti sarcini importante care din anumite motive nu au putut fi finalizate mai devreme, atunci puteti incerca sa le rezolvati din nou, pe 21 decembrie.

Achitati datoriile si returnati lucrurile pe care le-ati imprumutat de la vecini, prieteni sau cunostinte.

Puteti face cumparaturi pentru casa. Poate fi mobilier nou, gadget-uri, electrocasnice. Puteti incepe reparatii sau puteti cumpara materiale de constructie.

De asemenea, este util astazi pentru a comunica cu persoanele in varsta. Ei pot oferi sfaturi foarte importante si utile care va vor ajuta sa va schimbati viata in bine.

Ritual de trecere „Implinirea visului” .

Trebuie sa te trezesti inainte de zori, sa iesi afara si sa te intorci spre est pentru a infrunta Soarele. Multumeste-i si cere ajutor. Pune-ti o dorinta descriindu-o in detaliu. Imaginati-va cum va veti simti cand va fi implinita.

Ce este interzis sa faci in ziua solstitiului de iarna

Din cele mai vechi timpuri, solstitiul de iarna a fost considerat un timp special si mistic pentru multe popoare. In aceasta zi, in trecut, a fost sarbatorit inceputul unui nou an solar: printre slavi, existau sarbatori pentru nasterea soarelui Kolyada (asa-numitul zeu mitic al noului Soare), precum si Korochun ( cea mai scurta zi).

In acelasi timp, solstitiul de iarna era considerat periculos: stramosii nostri credeau ca in cea mai lunga noapte, spiritele rele cutreiera Pamantul. Pentru protectie impotriva spiritelor rele, in locuinte erau atarnate ramuri de molid.

In ziua solstitiului de iarna, nu poti bea alcool si nu poti merge in haine murdare.

Nu este recomandat sa fii lacom: anul care vine va oferi un dar dublu celor generosi, dar un viitor sumbru il asteapta pe avar.

Casa trebuie sa fie curata in aceasta zi, altfel persoana va fi bantuita de necazuri.

Distribuie pe: