Studiile au arătat și că printre altele, consumul de suc de sfecla roșie asigură o rezistența nebanuită a musculaturii în cadrul efortului fizic susținut, combate anemia, îmbunătățește metabolismul.

In plus, sfecla roșie, are puține calorii și nu îngrașa, deci o poți consuma cu încredere.

Ingrediente: 2 mere, 1 sfecla mare, 1 bucata de ghimbir de 1 deget, 1 castravete opțional, ½ pahar de apa.

Mod de preparare: Spalati bine merele, sfecla si ghimbirul. Taiati-le bucati, fara sa le decojiti.

Puneti-le in blender impreuna cu apa. Mixati pana cand obtineti o pasta fina, omogena.

Acoperiti gura blenderului cu o bucata de tifon sau cu un saculet folosit la strecurarea laptelui de seminte sau nuci.

Turnati pasta prin tifon intr-un bol si stoarceti bine panza pentru a extrage tot sucul. Turnati apoi sucul intr-un pahar si serviti-l imediat.

Daca vi se pare prea concentrat, il puteti dilua cu mai multa apa. De asemenea, poate fi indulcit cu miere de albine sau cu putin suc de struguri.

Sucul de sfecla rosie poate fi asociat cu suc de morcov, castravete si/sau telina.

Această băutură consumată proaspătă aduce beneficii extraordinare organismului, atât la nivel energetic şi nutritiv şi cât datorită valenţelor sale curative.

Beneficiile sucului:

Are proprietati antiinflamatoare, antioxidante si anticancerigene.

artrita, bolile de inima, pietrele la rinichi, afectiuni ale ochilor, vene varicoase, arterioscleroza, cancer, colesterol, tensiune.

Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia, cancerul pulmonar, colon-rectal și cel gastric datorită faptului ca aceasta este bogată în substanțe antioxidante.

Rădăcina de sfecla roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân, precum și în cancerul testicular.

Distribuie pe: