Este galbenă, iar semințele ei ne împlinesc dorințe: această floare crește pe toate drumurile și înflorește din primăvară până toamna târziu. Nu degeaba ne-a lăsat natura această floare pe care o găsim pe o perioada atât de lungă de timp, având proprietăți miraculoase pentru sănătate.

Este vorba despre banala păpădie, numită în medicină naturistă și ÎNGERUL FLORILOR, datorită beneficiilor sale extraordinare pe care le aduce în sănătate.

Păpădia: ce știm despre originile și beneficiile acestei plante?

Păpădie (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae. Are o tulpină scundă, ramificată, de culoare roșiatică, acoperită cu un puf fin. Florile sunt galbene, aglomerate în capete mari și sunt însoțite de frunze mari, care sunt în formă de lopată. Planta este originară din Europa și Asia, dar este raspândită în prezent în toată lumea.

Beneficiile păpădiei în medicina tradițională

Păpădia este o plantă medicinală folosită de secole în diverse terapii naturiste. În medicina tradițională chineză, floarea de păpădie era folosită pentru a trata bolile de rinichi și pentru a detoxifia organismul. În Europa, era folosită pentru a trata problemele digestive și pentru a reduce inflamațiile.

Păpădia este o plantă bogată în nutrienți, care includ vitaminele A, C și K, precum și mineralele fier, calciu, magneziu și potasiu. Floarea de păpădie este, de asemenea, o sursă bogată de inulină, o fibră prebiotică care ajută la îmbunătățirea digestiei, la slăbire si la scăderea glicemiei, reducând rezistența la insulină.

Păpădia este un diuretic natural, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea excesului de apă din organism (reduce edemele). Această proprietate este utilizată pentru a trata retenția de apă și umflarea picioarelor, apariția cearcanelor etc. De asemenea, se crede că păpădia ajută la detoxifierea ficatului și la stimularea secreției biliare.

Distribuie pe: