Fructele de soc sunt renumite pentru conținutul bogat în antioxidanți puternici. Acești compuși sunt responsabili pentru numeroasele beneficii ale socului asupra organismului.

Studiile au demonstrat că fructele de soc au proprietăți antivirale, imunostimulatoare și detoxifiante. Mai mult, acestea sunt eficiente și în curele de slăbire, având efecte anti-obezitate demonstrate științific

Extractele de soc sunt folosite în răceală și gripă, rinită alergică, infecții fungice, bacteriene și virale, astm, tuse și congestie nazală. Cercetătorii le consideră mult mai bune decât medicamentele antivirale de sinteză în distrugerea virusurilor.

Studiile au arătat că persoanele gripate care au consumat suc de fructe de soc au avut o ameliorare mai rapidă a simptomelor și a bolii în general.

Datorită antioxidanților conținuți, fructele de soc combat bolile cardiovasculare, îmbunătățesc sănătatea creierului și vederea, protejează vasele de sânge și previn diabetul.

Expertul în fitoterapie dr. Constantin Milică de la Universitatea de Agronomie din Iași spune că tinctura de fructe de soc poate fi folosită atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru combaterea cancerului.

Totodată este benefic pentru: tumori benigne și maligne, chisturi ovariene, fibrom uterin, ovare fibrochistice, mastoză.

Tinctura se administrează în scop profilactic și ca adjuvant. Se ia câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi. Se diluează cu puțină apă și se administrează dimineața și seara, cu 20-30 de minute înainte de masă. Cura durează 2-3 luni.

Distribuie pe: