Tortul de biscuiți este un desert la îndemână, crema lui fină este foarte aromată și îl transformă într-un adevărat răsfăt.

Încearcă această rețetă originală care te va cuceri de la prima înghițiturp și nu o sa îți pară rău. Iată cum faci cel mai bun tort de biscuiți cu cremă fină de ciocolată.

Ingrediente:

un kg biscuiți populari; 100 g cacao; esență rom; 100 g stafide; 100 g merișoare; 100 g coacaze; 250 g rahat; 5 linguri nucă de cocos; 500 g margarină; 500 g ciocolată menaj;

Ingrediente pentru sirop:

400 ml apă: 2 linguri zahăr: 2 plicuri zahăr vanilat;

Ingrediente pentru decor:

2 tablete ciocolată de post; Bomboane din zahăr.

Mod de preparare:

Într-un vas mare se rup biscuiții. Se adaugă peste ei cacaua și nuca de cocos și se amestecă bine.

Într-un bol, se pun toate fructele și, peste ele, se adaugă 3-4 linguri de apa și o sticluță cu esența de rom.

Se lasă să se hidrateze preț de câteva minute, după care se pun în vasul cu biscuiți. Se taie rahatul cubulețe și se pune apoi în vas, amestecând bine ingredientele.

Se pun pe foc 400 ml de apă cu două linguri de zahăr și cu zahărul vanilat și se fierb până se obține un sirop care se va turna peste amestecul cu biscuiți.

Separat, pe baie de aburi, se topesc margarina și ciocolata. Cand e gata topită, se toarnă peste amestecul cu biscuiți și se frământă să cuprindă bine toata compoziția.

Se întinde compoziția intr-o tava (ideal ar fi una cu pereții detașabili) și se dă la rece până se încheagă bine compoziția.

Pentru decorarea tortului, se topesc la foc mic 2 tablete de ciocolată, se întind peste tort și apoi se presară câteva bomboane colorate.

Distribuie pe: