Ingrediente:
Pentru tort:
590 ml lapte
340 ml frisca lichida batuta
420 g biscuiti graham cu scortisoara
110 g budinca de vanilie
6 banane proaspete tpiate in felii subtiri.
Pentru glazura:
2 lingurite scortisoara
60 ml lapte
220 g zahar pudra.
Mod de preparare:
Pe fundul unei tavi pune un strat de biscuiti. Sigur va fi nevoie sa rupi cativa ca sa incapa cum trebuie, nu-ti face griji daca se suprapun.
Toarna jumatate din crema de budinca peste biscuiti si pune si jumatate din cantitatea de banane feliate.
Urmeaza inca un strat de biscuiti si restul de crema de budinca si de banane.
Pune ultimul strat de biscuiti deasupra.
Intr-un bol mic, freaca ingredientele pentru glazura pana obtii un rezultat omogen si cremos.
Toarna incet glazura peste ultimul strat de biscuiti.
Daca nu iti place glazura de scortisoara, poti face una de cacao, pur si simplu inlocuind cele 2 lingurite de scortisoara cu 2-3 de cacao.
Da la frigider desertul pentru cel putin 4 ore. Poti sa il lasi chiar si peste noapte.
Poti tine tortul cel mult 3 zile de cand l-ai bagat la frigider prima oara.
Pofta buna!