Acest tratament natural pentru întărirea oaselor la femei în perioada de menopauză constă dintr-un amestec de semințe, fructe uscate, cereale și produse apicole.

Omogenizarea ingredientelor duce la obținerea unei creme delicioase. Este foarte plăcută la gust și deosebit de hrănitoare. Are efecte tonice asupra întregului organism, însă fortifică mai cu seamă sistemul osos.

Osteoporoza este boala principală care amenință oasele. Este mai frecventă la femei. Are tendința să apară la vârsta menopauzei, din cauza scăderii nivelului de estrogen și a densității osoase.

Nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor

Unii spun însă că osteoporoza poate fi prevenită prin activitate fizică zilnică. Pentru a ne păstra sănătatea oaselor, trebuie să facem mișcare. Dar și să ne hrănim în mod adecvat.

Oasele au nevoie de: calciu, magneziu, vitamina D, bor, fosfor, zinc, potasiu, vitamina A, vitamina B12, vitamina C, vitamina K.

Un aport adecvat de aceste substanțe nutritive poate fi asigurat doar printr-o dietă completă – echilibrată și diversă.

Calciul, magneziul și vitamina D sunt nutrienții-cheie pentru oase sănătoase.

Calciul se găsește în produse variate: lactate (iaurt, brânzeturi, lapte), cereale, migdale, sardine, tofu, broccoli, verdețuri, semințe de susan, semințe de mac, semințe de chia.

Vitamina D se poate lua din peștele gras (somon, sardine, macrou), cereale și lactate fortificate, gălbenuș de ou și ciuperci. Expunerea la soare este vitală pentru creșterea nivelului de vitamina D prin piele.

Magneziul se găsește în legumele cu frunze verzi, în nuci, semințe, leguminoase, avocado și cereale integrale.

Acești nutrienți se găsesc în preparatul de mai jos. Conține un amestec ingenios de semințe, nuci, cereale și polen, „scăldate” în miere.

Vă puteți lesne închipui cât de dulce și bun este acest tratament pentru oase!

Tratament natural pentru întărirea oaselor – rețetă

Ingrediente
2 linguri de miez măcinat de floarea-soarelui
2 linguri de susan măcinat
2 linguri de mei măcinat
2 linguri de fulgi de ovăz măcinați
2 linguri de migdale sau nuci măcinate
6 linguri de miere
3 lingurițe de polen crud
½ lămâie

Preparare
Măcinați toate semințele, cerealele și fructele uscate. Puteți folosi râșnița electrică de cafea, care le transformă rapid într-o pulbere fină.

Nu este nicio problemă dacă folosiți ingredientele întregi.

Puneți toate ingredientele într-un bol încăpător. Adăugați mierea și omogenizați. Adăugați și sucul de la ½ lămâie, proaspăt stors.

Trebuie să rezulte o pastă moale, nu foarte vârtoasă. Dacă este prea groasă, mai puneți zeamă de lămâie.

Amestecați bine, până la omogenizare. Împărțiți preparatul obținut în 4 doze egale și puneți-le în borcănele separate. Acestea se păstrează la rece, în frigider. Trebuie să fie bine închis capacul.

Mod de administrare

Fiecare doză se împarte în 3 rații, care se vor consuma pe parcursul unei zile. Se recomandă ca administrarea să se facă înainte de mesele principale. Mai exact, cu 20-30 de minute înainte.

Distribuie pe: