Ingrediente:
3 oua, 200 gr zahar, 220 gr smantana, 1 lingurita praf de copt, 220 gr faina, 40 gr unt, 2-3 linguri cacao, 1 lingurita zahar vanilinat.
Mod de preparare:
1. Mixeaza ouale cu zaharul.
2. Cand se formeaza o spuma alba, adauga smantana, mixeaza, apoi adauga faina cernuta, vanilia, praful de copt si untul topit. Omogenizeaza.
3. Imparte compozitia in doua.
4. Amesteca o parte din compozitie cu cacaua.
5. Unge cu ulei partile laterale ale unei tavi si tapeteaza partea de jos cu hartie de copt.
6. Toarna 2-3 linguri de aluat alb in tava, apoi 2-3 linguri din aluatul cu
cacao si tot asa pana la final.
7. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.