Durerile articulare, precum și entorsele musculare, entorsele, vânătăile sunt tratate cu comprese. Uleiul trebuie diluat într-o cantitate mică de apă caldă, aplicat pe tifon și plasat pe locul dureros. Locul este acoperit cu folie și bandaj. Compresa este lăsată pe locul dureros timp de câteva ore.

Cel mai eficient este să faci astfel de comprese noaptea.

Utilizarea uleiului de pătlagină în cosmetică

Uleiul poate fi aplicat sub formă pură pe față și corp în loc de cremă. Strânge pielea, netezește ridurile, hrănește derma, strânge porii. Adăugarea acestuia la diverse măști și creme oferă, de asemenea, un efect bun.

Pentru a trata acneea, amestecați 2 linguri de ulei cu aceeași cantitate de unguent de zinc și aplicați un strat subțire pe față ca o mască. Țineți timp de 20 de minute, clătiți cu apă caldă.

Pentru a elimina căderea părului, produsul este frecat în rădăcini sau folosit ca parte a măștilor de păr.

Reacțiile alergice la această plantă sunt extrem de rare.

Cum se prepară ulei de pătlagină?

Pentru a prepara un medicament, veți avea nevoie de 1 litru de ulei vegetal nerafinat (floarea-soarelui, porumb sau orice altceva), un borcan de sticlă cu capac etanș și aproximativ 500-700 de grame de frunze sau semințe de pătlagină.

Semințele au nevoie de puțină uscare și măcinare.

Frunzele se spală și se usucă din apă prin întindere pe un șervețel.

Apoi frunzele sunt măcinate (dacă folosiți semințe, măcinați-le împreună) într-un recipient curat de sticlă și acoperite cu ulei.

Păstrați vasul într-o baie de apă timp de o jumătate de oră, apoi turnați totul într-un borcan, închideți ermetic cu un capac și lăsați timp de 2 săptămâni într-un loc răcoros, întunecat, agitând din când în când.

După această perioadă, produsul dumneavoastră este gata de utilizare.

Pentru tratarea acneei juvenile și a rănilor care nu se vindecă mult timp, este posibil să se pregătească uleiul în mod popular, este potrivit și pentru tratarea tuturor problemelor de mai sus.

O rețetă populară obișnuită

Spălați frunzele proaspete de pătlagină și uscați-le cu un prosop de bumbac. Puneți-le într-o sticlă, de preferință cu deschidere largă și turnați ulei vegetal (ulei de măsline, ulei de in, ulei de floarea soarelui).

Încercați să puneți mai multe frunze în sticlă. Sigilați bine sticla pentru a împiedica aerul să intre. Înmuiați timp de 10 zile. Uleiul va capata o culoare frumoasa de malachit. Încordare. Păstrați într-un loc răcoros și întunecat aproximativ un an și jumătate.

Distribuie pe: