Poate că ai crescut si tu cu celebrul ulei de ricin bun la toate si chiar dacă nu, cu siguranță ai auzit câte ceva despre efectele sale miraculoase.

Ulei de ricin – Proprietăți

Uleiul de ricin este extras prin presarea ricinului si este un ingredient important in industria cosmetica si farmaceutica. Uleiul de ricin este utilizat in prepararea cosmeticelor, sapunurilor, uleiurilor de masaj, dar si la medicamente sau in industria textila.

Ulei de ricin – Pentru piele

Uleiul de ricin are beneficii uimitoare pentru piele.

Vindeca pielea inflamată

Uleiul de ricin poate fi utilizat în cazul arsurilor solare, acnee sau piele uscată.

Ai nevoie de:

Ulei de ricin

Tablete de bumbac / vata

Ce ai de facut:

Îmbibă tableta în ulei de ricin.

Pune pe zona afectata.

Lasa sa actioneze o ora.

Clăteste.

Ce se intampla:

Uleiul de ricin are proprietati vindecatoare si reduce inflamatiile pielii.

Previne îmbătrânirea

Uleiul de ricin este un excelent atu impotriva efectelor imbatranirii. Aplicat pe piele, acestea penetreaza adanc straturile pielii si stimuleaza productia de colagen si elastina. Pielea ramane moale, catifelata si hidratata. Ridurile intarzie sa apara.

Reduce acneea

Cine sufera de acnee stie ca majoritatea tipurilor de ulei blocheaza porii, contribuind astfel la accentuarea problemei. Insa uleiul de ricin este cu totul diferit.

Ai nevoie de:
Cateva picaturi de ulei de ricin

Ce ai de făcut:
Spala-te pe fata cu apa calda pentru a deschide porii.

Maseaza-ti fata cu picaturile de ulei de ricin, in miscari circulare.

Lasa sa actioneze peste noapte.

Spala-te pe fata dimineata, cu apa rece.

Ce se intampla:
Uleiul de ricin este bogat in acid ricinoleic, care combate bacteria ce duce la aparitia acneei.

Hidratează pielea

Uleiul de ricin revitalizeaza pielea si ajuta la hidratarea acesteia.

Ai nevoie de:
Câteva picaturi de ulei de ricin

Ce ai de facut:
Demachiaza-te!

Maseaza-ti fata cu picaturile de ulei de ricin, in miscari circulare.

Ce se intampla:
Acizii grasi din uleiul de ricin penetreaza pielea si contribuie la hidratarea acesteia.