Urzicile ajuta la curatarea organismului, au proprietati analgezice, lupta cu anemia si cu diabetul, sunt bogate in fier si in magneziu si intaresc sistemul imunitar.

In anumite zone, li se spune ”focul vindecator” pentru ca piscaturile lor dau senzatia de arsura.

Urzica lupta cu anemia si cu diabetul – Inca din batrani, urzica e nu doar o planta comestibila, buna de pus pe masa, ci mai ales o planta medicinala.

Cercetatorii au stabilit ca un consum regulat de ceai de urzica, de exemplu, este o terapie ieftina si excelenta pentru combaterea anemiei, datorita continutului ridicat de fier si de magneziu.

De altfel, specialistii sustin ca planta are si proprietati hemostatice si remineralizante.

Medicii recomanda consumul de urzici si in cazul bolnavilor de diabet. Sucul de urzica proaspata ar ameliora simtitor situatia pentru ca are proprietatea de a scadea glicemia.

Ceaiul de urzica este bine-venit si suferinzilor cu afectiuni cardiace, in hipertensiunea arteriala sau alergii.

De asemenea, frunzele de urzicile, fierte si preparate ca o pasta, aplicate direct pe locul inflamat, pot calma durerile reumatice. Compresele cu ceai au, de asemenea, sunt un excelent cicatrizant.

Doamnelor, nu va speriati ca va urzicati – Nu va speriati si cautatile de indata daca vreti sa aveti un par bogat, frumos si sanatos. Pentru ca specialistii sunt convinsi ca urzica combate caderea parului, dar si matreata.

E bine daca folositi deja un sampon pe baza de extract din urzica, dar ideal ar fi daca de trei ori pe saptamana v-ati spala parul cu urmatorul amestec: un kilogram si jumatate de urzici, fierte in cinci litri de apa.

Pe noi, femeile, ne ajuta sa ”ne reparam” aproape orice coltisor din corp si sunt atat de generoase in ceea ce ne priveste. Cred ca putine dintre noi stiu ca ajuta mult dupa o nastere.

In primul rand, consumul de urzica stimuleaza lactatia mamei. In al doilea, pentru ca are incredibile proprietati de regenerare, ajuta la recuperarea rapida si redau energia.

Femeilor care intra la menopauza sau tinerelor care sunt la inceputul perioadei de menstruatie, li se recomanda ceaiul de urzica, pentru un tonus ridicat.

Distribuie pe: