Acest remediu naturist combină proprietățile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului roșu, din care rezultă o băutură capabilă să prevină multe boli.

Amestecul de usturoi și vin roșu curăță sângele, elimină colesterolul rău, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular.

În plus, acesta elimină sarea în exces din organism, crește rezistența la efort, dă energie și luptă împotriva diverselor infecții.

Ingrediente:
– 12 căței de usturoi,
– 1/2 litru de vin rosu de calitate.

Mod de preparare:

1. Se cojeste usturoiul și se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă.

Recomandam folosirea usturoiului romanesc de la tarani si nu pe cel chinezesc din supermarketuri care are un continut de arsenic mai ridicat si proprietati terapeutice scazute.

De asemenea puteti taia usturoiul in doua, se va macera mai bine si elixirul va fi mai puternic, insa gustul este mai putin placut.

2. Borcanul (închis ermetic) se ține la macerat și se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic.

3. În cele din urmă, se filtrează lichidul și se depozitează într-un recipient de sticlă de culoare închisă.

Mod de administrare:

Acest tratament se poate administra de cel puțin două ori pe an, în cure de câte o lună, timp în care se consumă 2-3 lingurițe pe zi.

Usturoiul este folosit ca un bun antiseptic și fungicid, și este considerat cel mai bun medicament pentru tratarea multor afecțiuni. Acesta acționează ca antihemoragic, antisclerotic, antibacterian, antihelminitic (contra viermilor intestinali), anticancerigen.

Consumul moderat de vin roșu are numeroase beneficii pentru sănătate datorită resveratrolului și flavonoizilor din compoziția sa. Resveratrolul are o acţiune antioxidantă de 20 de ori mai mare decât a vitaminei C şi de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E. Din acest motiv el protejează împotriva unui spectru larg de radicali liberi.

În plus, resveratrolul reduce demineralizările, previne câteva tipuri de cancer, metastaza la oase, este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului şi în boala Alzheimer.

Distribuie pe: