Vă prezentam 6 alimente care pot combate căderea părului prin blocarea DHT.

1. Ceai verde

Derivat din planta Camellia sinensis , ceaiul verde este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume.

În timpul producției, frunzele de ceai verde sunt aburite – și nu fermentate, așa cum se întâmplă adesea cu frunzele de ceai oolong și negru – care mențin mai mult din compușii naturali ai ceaiului.

Aceasta include unul dintre substanțele chimice din plantele primare ale ceaiului verde numit epigallocatechin galat (EGCG), care a fost asociat cu beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate, sănătatea inimii și sănătatea creierului.
De asemenea, s-a demonstrat că EGCG protejează foliculii de păr – partea pielii dvs. care crește părul – împotriva căderii de păr cauzate de DHT.
Atunci când a fost aplicat pe scalpul a trei bărbați timp de 4 zile, un extract de alcool de EGCG a stimulat creșterea părului, împiedicând moartea celulelor care reglează creșterea și dezvoltarea părului cauzată de DHT.

2. Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos provine din sâmbure sau din carne de nucă de cocos.
Este folosit în mod obișnuit pentru gătit datorită capacității sale de a rezista la temperaturi ridicate de gătit. Uleiul are, de asemenea, diverse aplicații în frumusețe, îngrijirea pielii, îngrijirea părului și sănătatea generală.

Uleiul de nucă de cocos conține un procent ridicat de grăsimi din trigliceridele cu lanț mediu (MCTs), în principal sub formă de acid lauric, care s-a dovedit că blochează producția de DHT în studiile pe epruvetă și animale atunci când este furnizat oral.

3. Ceapa (și alte alimente bogate în quercetină)

Ceapa albă adaugă o aromă dulce dar ascuțită unei abundențe de feluri de mâncare.
Conține puține calorii, dar se mândrește cu un conținut ridicat de antioxidanți precum quercetina.

În studiile preclinice, s-a arătat că quercetina inhibă producerea de DHT din testosteron blocând acțiunea enzimei alfa-5 reductază și scăderea stresului oxidativ.
Alte fructe și legume bogate în quercetină includ sparanghel, spanac, kale, mere și fructe de pădure.

4. Turmeric

Turmericul este o plantă folosită pe scară largă în gătit și ca extract de pulbere pentru beneficiile sale pentru sănătate.

S-a demonstrat că reduce durerea cauzată de artrită, îmbunătățește nivelul colesterolului și îmbunătățește recuperarea exercițiilor fizice, printre alte beneficii.

5. Semințe de dovleac

Dovleacul este o bucurie de iarnă și simbol al festivităților de toamnă precum Halloween.
Fiecare dovleac conține sute de semințe nutritive, bogate în fier, zinc, magneziu și antioxidanți.
Interesant este că uleiul din semințe de dovleac poate promova creșterea părului la bărbați.

Distribuie pe: