Masca facială din miere și scorțișoară este una dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Această combinație este considerată a avea proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante, putând ajuta la reducerea acneei, a iritațiilor și la îmbunătățirea strălucirii pielii.

Iată cum se prepară și se administrează:

Ingrediente:

 1 linguriță de miere (preferabil crudă și neprocesată),
 1/2 linguriță de scorțișoară pudră.

Instrucțiuni:

Curățarea pielii: Înainte de a aplica masca, asigurați-vă că fața este curată și uscată.

Prepararea măștii: Într-un bol mic, amestecați mierea și scorțișoara pudră până obțineți o pastă omogenă. Dacă amestecul pare prea dens, puteți adăuga puțină apă caldă pentru a-l subția ușor.

Aplicarea măștii: Folosind degetele curate sau o pensulă specială pentru măști, aplicați uniform pasta pe întreaga față, evitând zona ochilor și buzelor. Puteți aplica și pe gât, dacă doriți.

Lăsați masca să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. Scorțișoara poate avea o senzație ușoară de încălzire sau furnicături, ceea ce este normal.

După timpul de așteptare, clătiți fața cu apă călduță și uscați-o ușor cu un prosop curat.

După ce ați îndepărtat masca, aplicați o cremă hidratantă potrivită tipului dvs. de piele pentru a menţine pielea hidratantă.

Puteți utiliza această mască o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de sensibilitatea pielii dvs.. Dacă aveți pielea sensibilă, este indicat să faceți un test pe o mică zonă a pielii înainte de a aplica masca pe întreaga față.

De asemenea, există 4 produse principale pe care femeile turcești le folosesc pentru îngrijirea tenului: apă de trandafiri, ulei de argan, brânză de vaci și iaurt de casă.

Apa de trandafiri este perfectă pentru orice tip de piele. Ajută la combaterea îmbătrânirii, făcând pielea hidratată și proaspătă.

Uleiul de argan este folosit pentru masaj. Ajută la curățarea porilor și la reînnoirea celulelor. O linguriță de ulei este suficientă, iar masajul se face o dată pe săptămână. După masaj, ștergeți pur și simplu uleiul rămas cu un prosop cald și umed.

După ce amesteci brânza de vaci și iaurtul (de casă), vei obține un amestec pentru albirea feței. Puteți aplica pe piele de 2 ori pe săptămână pentru a uniformiza culoarea și pentru a asigura nutriția celulelor.

Un alt secret al turcoaicelor constă în faptul că acestea mănâncă regulat iaurt. Iaurtul curăță organismul de toxine, datorită cărora pielea devine mai sănătoasă.

Distribuie pe: