Rugăciunea este felul nostru de a intra în legătură cu Dumnezeu, prin care ne arătăm credința, nădejdea și dragostea noastră.

In rugăciunea de seară ne întâlnim în primul rând cu noi înșine, și apoi cu Dumnezeu, Cel Care ne-a ajutat să trecem ziua cu bine și ne-a păzit nevătămați.

După o zi istovitoare, de-a lungul căreia puține sunt momentele de răgaz în care să ne gândim la cele sfinte, seara, înainte de odihnă, este un moment de tihnă trupească și, mai ales, sufletească, în care rugăciunea este nu numai poarta deschisă către Dumnezeu, dar și panaceu universal pentru frământările noastre, care nu sunt altceva decât boli ale sufletului.

Iar rugăciunea de seară aduce alinare și liniște oricărui creștin credincios dacă este spusă cu convingere și cu gândul numai la izbăvirea de cel rău, sub orice formă a sa.

În rugăciunea de seară nu trebuie să uităm să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El și să cerem ocrotirea și ajutorul Lui și al sfinților îngeri pentru noaptea care ne stă înainte.

Iată mai jos cea mai puternică rugăciune de seară, care să te apropie de Dumnezeu și de o liniște sufletească necesară unui somn odihnitor pentru înfruntările de a doua zi:

„Dumnezeule, Atotputernice și milostive, îți mulțumesc pentru toate binefacerile Tale ce mi le-ai dăruit în această zi.

Doamne, orice am greșit în această zi cu cuvântul, cu fapta, și cu gândul, ca un bun și iubitor de oameni, iartă-mi. Somn cu pace și fără mâhnire dăruiește-mi.

Pe îngerul Tău cel apărător trimite-l să mă acopere și să mă păzească de tot răul.

Că Tu ești păzitorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Distribuie pe: