Frunzele de viţă de vie sunt foarte bogate în vitaminele A, C, E, K, precum şi în vitamine din complexul de B-uri, calciu, magneziu, cupru, mangan, fier şi fibre.

Cu frunzele de viţă de vie se pot prepara ceaiuri eficiente în curele de slăbire şi pentru buna funcţionare a sistemului circulator.

Ceai din frunze de viţă de vie – Rețetă

Ingrediente: 1 litru apă; 50 gr. frunze viţă de vie (roşie, preferabil)

Mod de preparare:

În apă se adaugă frunzele de viţă de vie, se lasă să dea în clocot, după care se mai lasă să fiarbă timp de 20 de minute.

Vasul se îndepărtează de pe foc, se lasă la infuzat, acoperit, timp de 15 minute, apoi se filtrează.

Administrare: Se consumă 3 căni pe zi, după fiecare masă principală, în cură de 1 lună.

Combate obezitatea

Ceaiul din frunze de viţă de vie are o acţiune depurativă, diuretică, contribuind la scăderea colesterolului în sânge. Stimulează digestia, armonizează metabolismul şi este eficient în tratarea obezităţii.

Previne apariţia hemoroizilor, varicelor sau cuperozei

Viţa de vie roşie conţine mai multe tipuri de flavonoide care, alături de oligo-proantocianide, acţionează în mod benefic asupra elasticităţii vaselor, împiedicând distrugerea colagenului.

Astfel spus, dacă vasele de sânge au elasticitate, acestea nu se mai dilată patologic, ceea ce înseamnă că se previne apariţia unor probleme precum hemoroizii, varicele sau cuperoza.

Alungă senzaţia de picioare grele.

Viţa de vie roşie este cunoscută pentru efectul său terapeutic asupra circulaţiei sângelui.

Consumat în mod regulat, ceaiul tonifică circulaţia sanguină, ajutând la redobândirea senzaţiei de picioare uşoare.

Împiedică depunerea colesterolului

Printre alte utilizări ale ceaiului se numără tratamentul naturist al hipertensiunii şi al colesterolului mărit.

Antioxidanţii din frunzele de viţă roşie împiedică apariţia colesterolului pe pereţii vaselor de sânge şi previn apariţia aterosclerozei.

Benefic pentru diabetici

Cura cu acest ceai este benefică şi diabeticilor, întrucât planta sporeşte rezistenţa vaselor care alcătuiesc retina – ţinând cont de faptul că diabeticii prezintă un risc crescut de retinopatie (excesul de glucoză din sângele lor afectează structura sanguină a retinei).

Indicat fumătorilor

Ceaiul de viţă de vie echilibrează eventualele derapaje alimentare. Spre exemplu, fumatul produce deteriorarea circulaţiei sângelui. Când fumaţi, monoxidul de carbon şi nicotina care pătrund în organism vor avea efecte negative asupra vaselor de sânge şi circulaţiei.

Simptome de circulaţie proastă sunt: mâini şi picioare reci, ameţeli, amorţeală, migrene, varice, dureri ale picioarelor.

Previne un număr mare de afecţiuni

Frunzele de viţă de vie conţin o cantitate mare de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, care contribuie la prevenirea unui număr foarte mare de afecţiuni, precum: afecţiunile cardiovasculare, accidentele cardiovasculare cerebrale, artrită, depresie.

Mai mult, ele conţin o cantitate foarte mare de antioxidanţi care contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire şi care pot preveni apariţia afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului.

Întârzie îmbătrânirea pielii

Datorită conţinutului mare de vitamina E şi polifenoli, frunzele de viţă de vie oferă beneficii uimitoare pielii. Alături de alte elemente nutritive pe care le conţin, ele contribuie la întârzierea procesului natural de îmbătrânire a pielii.

Distribuie pe: