Este sărbătoare mare pentru creştini, pe data de 15 noiembrie. În fiecare an, din 1988, Biserica prăznuieşte un mare Sfânt. Astfel, după ce Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis canonizarea sa, Sfântul Paisie de la Neamţ este prăznuit la mijlocul lunii noiembrie.

Pentru a îndepărta necazul și pentru a avea mintea limpede, este bine ca în această zi să se citească această rugăciune, de mare ajutor!

Rugăciune către Cuviosul Părintele nostru Paisie de la Neamț

”Cuvioase Părinte Paisie, stareț sfânt al Mănăstirii Neamț, părinte și dascăl al neîncetatei rugăciuni și povățuitor blând și smerit al cuvioșilor călugări, cu evlavie îngenunchem înaintea sfintei tale icoane și cu credință cerem să te rogi înaintea Preasfintei Treimi pentru noi păcătoșii, fiii tăi.

Ascultă rugăciunile noastre și le du la Hristos Dumnezeu și la Preasfânta Fecioară Maria. Îndepărtează ispitele cele grele de la noi și, cu rugăciunile tale, ajută-ne să biruim patimile și gândurile noastre cele rele.

Învață-ne, Sfinte Părinte Paisie, să ne rugăm cu lacrimi; învață-ne să ne iubim și să slăvim neîncetat pe Dumnezeu. Alungă dintre noi furtuna ispitelor trupești și sufletești, neascultarea, mândria și tot cugetul viclean. Întărește iarăși viața duhovnicească în mănăstirile noastre și, mai ales, smerenia, ascultarea și sfânta rugăciune.

Așa să ne ajute Dumnezeu,

Amin!”

Distribuie pe: