Majoritatea dintre noi, la un moment dat în viața noastră, pot suferi de anumite probleme ale pielii, cum ar fi alunițe, papiloame, acnee, pete de vârstă. Dezechilibrele hormonale sau modificările stilului de viață sunt principalele cauze ale acestor probleme.

Iată câteva remedii naturale care vă pot ajuta să eliminați alunițele:

Usturoi – Înainte de a aplica usturoiul pe piele, este foarte important să protejați zona din jurul alunițelor cu jeleu de petrol sau bandă adezivă. Aplicați usturoiul stors pe aluniță, fixați-l cu un bandaj și lăsați-l să acționeze timp de 4 ore. Pentru a obține cele mai bune rezultate, ar trebui să repetați această procedură în fiecare zi.

Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu – Amestecați ingredientele pentru a face o pastă, aplicați amestecul pe aluniță, fixați-l cu un bandaj și lăsați-l să acționeze peste noapte.A doua zi dimineață, trebuie să îndepărtați bandajul și să clătiți bine cu apă. Această procedură trebuie repetată în fiecare seară până când vedeți rezultate pozitive.

Oțet de mere – Înmuiați o minge de bumbac în oțet de mere și aplicați-o pe aluniță. Asigurați-vă cu un bandaj și lăsați să acționeze timp de 8 ore. Repetați această procedură în mod regulat.

Negii

Cum să scapi de negi? Negii apar ca membrane mucoase sau mici nereguli la nivelul pielii. Există multe modalități de a trata negii, inclusiv înghețarea, acidul salicilic și banda adezivă.

Banane – Ar trebui să freci coji de banane pe veruc în fiecare noapte înainte de culcare. În doar 2 săptămâni, ar trebui să le puteți elimina.

Miere – Cum să scapi de negi? Aplicați miere pe neg, asigurați-o cu un bandaj și lăsați-o peste noapte. Această procedură va ajuta la îndepărtarea rapidă a verucilor și prevenirea reapariției acestora.

Usturoi – Puteți elimina negii cu suc de usturoi într-o perioadă foarte scurtă de timp. Frecați suc de usturoi pe negi în fiecare seară înainte de culcare sau puteți aplica suc de usturoi pe negi de două ori pe zi.

Papiloame

Papiloamele sunt creșteri care apar de obicei la nivelul gâtului, axilelor, pleoapelor și pieptului superior. Le puteți îndepărta congelându-le.

Oțet de mere – Înmuiați un tampon din bumbac în oțet de mere și aplicați-o pe papilom. În doar câteva zile, ea va dispărea.

Bicarbonat de sodiu și ulei de ricin – Combinați bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin pentru a face o pastă netedă. Aplicați amestecul direct pe papilom și acoperiți cu un bandaj.

Pentru cele mai bune rezultate, repetați procedura de 2-3 ori pe zi. Puteți păstra pasta în frigider timp de până la 2 zile.

Pete de vârstă

Petele întunecate apar de obicei pe mâini, antebrațe și față. Îmbătrânirea expunerii la ficat și la soare sunt principalele cauze ale petelor întunecate.

Lămâie – Ar trebui să înmuiați o minge de bumbac cu suc de lămâie și să o aplicați pe pete întunecate. Vor dispărea în curând.

Aloe vera – Aplicați gel de aloe vera pe petele întunecate și lăsați-l să acționeze o jumătate de oră. Asigurați-vă că utilizați gel proaspăt din frunzele plantei.

Ceapa – Aplicați suc de ceapă pe petele întunecate folosind un tampon de bumbac. Lăsați-l să acționeze 10-15 minute. Ar trebui să repetați această procedură în fiecare zi până când vedeți o îmbunătățire.

Distribuie pe: