Profesor Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog si psihiatru, autor de literatura filozofica si metafizica. Este cunoscut in special pentru lucrarea Inteligenta materiei, publicata in Romania sub o forma cenzurata in perioada comunista, dar republicata integral si cu adaugiri dupa Revolutia din 1989.

Acesta este medic militar specialist in neurologie, profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti.

Dumitru Constantin Dulcan: „Ca gandul nostru sa se transforme in realitate este nevoie de energia emotiei”

Dr. Dumitru Constantin Dulcan a spus ca iubirea autentica poate determina creierul uman sa realizeze perforate incredibile, precum cele realizate de parintele Arsenie Boca.

„Din miliardele de oameni care populeaza pamantul la ora actuala, doar cativa au aceste haruri. Aceste abilitati de a sti, cum stia parintele Arsenie Boca, totul despre tine, inainte de a ii spune. De la nume si istoria personala, la ce boli urmeaza sa faci si sfaturi cum pot fi prevenite.

Nu mai vorbim despre acel eveniment de teleportare la care Arsenie Boca asista la inmormantarea mamei, fara sa fie acolo in sine. Aceste performante pe mine ca om de cunoastere stiintifica ma intereseaza sa stiu cum este posibil. Exista o explicatie a lucrurilor, dincolo de dimensiunea divina in numele careia a actionat parintele Arsenie Boca si altii..

Este in acelasi timp o confirmare a lucrurilor extraordinare care se spun despre Iisus Hristos. Toti cei care traiesc in dimensiunea divina cu emotia, cu sufletul din punct de vedere stiintific…

Institutul din California spune textual ca inima are in jur de 50 de milioane de neuroni prin care decide la nivel de emotie. Emotia pleaca din inima, este transmisa creierului, care o decodifica in trairile noastre. Acesti oameni au trait emotia divina. Emotia inseamna in primul rand energie.

Ca gandul nostru sa se transforme in realitate este nevoie de energia emotiei, emotia are nevoie la randul ei de energia lucrurilor.

Evident, energia pozitiva. Bucuria, iubirea, acea energie fantastica emanata de creier, care pur si simplu devine realitate. Aceeasi realitate pe care daca noi, ceilalti am fi stiut sa o traim de aceeasi maniera, probabil ca ajungeam la performante apropiate de cele ale lui Arsenie Boca”, a declarat Dumitru Constantin Dulcan, potrivit Antena 3.

„Necazurile inseamna moartea, boala”

De asemenea, neurologul a dezvaluit in cadrul podcastului lui Damian Draghici ca, ori de cate ori are un necaz, pune un aplicare un sfat al lui Arsenie Boca, si anume, sa spuna de 7 ori rugaciunea „Tatal nostru”.

„Ma spovedesc frecvent. Cand eram tanar, n-o faceam, ziceam sa sunt prea tanar, pana mi s-a spus ca e o alta energie. In primul an, n-am sesizat, apoi, cu timpul, am realizat ca atunci cand plec de la spovedanie parca plutesc, e o traire, o energie, nu e o simpla poveste.

Arsenie Boca sfatuia ca ori de cate ori vrei ceva, sa rezolvi ceva, sa spui de 7 ori ”Tatal Nostru”. Si eu o fac pe deget, de multe ori. Trebuie sa-i multumiti lui Dumnezeu in fiecare secunda ca traiti. Un profesor american spunea ca in fiecare ora sa ai zece secunde tacere, de liniste, in care sa te regasesti si sa multumesti lui Dumnezeu.

Evitati toata viata tristetea! Necazurile inseamna moartea, boala. Optimismul inseamna viata. Dumnezeu nu ne vrea tristi, ci ca El, cu buna dispozitie. Cei ce au fost in moarte clinica au povestit apoi ca niciodata nu au fost pe pamant sa simta o iubire atat de coplesitoare ca acolo, aproape de lumina. Asta inseamna sa speri, sa nu disperi”, a spus profesorul Dulcan.

„Rugaciunea poate schimba lucruri”

Dumitru Constantin Dulcan sustine ca e dovedit stiintific faptul ca „rugaciunea poate schimba lucruri”.

„Rugaciunea poate schimba lucruri. Multi cred, si eu credeam la vremea cand nu eram informat, ca e o vorba in vant. Da, te aude! In America, in Anglia, cand cineva din familie are o boala foarte grava isi aduna toti membrii si se roaga cu totii.

Un doctor de la Harvard povesteste intr-o carte cum vine o energie la un muribund al unor oameni care se roaga. Cu cat mai multi oameni se roaga in acelasi sens, cu atat mai bine. S-au facut experiente la Harvard. Se iau 10 oameni cu insuficienta cardiaca X, alti 10 in alt lot, cu aceeasi boala. Pentru unii se roaga, pentru altii nu. Iar cei pentru care se roaga oamenii se vindeca mai repede. S-au facut experimente!

Pentru ca ei trimit un camp de energie unei entitati. Rugaciunea nu e cuvant in vant! Si sa faci un om sa rada si sa fie fericit, inseamna sa i-L dai lui Dumnezeu. Si faceti oamenii fericiti, complimentati-i ca asa tristi pot fi fara probleme, dar laudandu-i le oferi ceva pozitiv”, a mentionat profesorul.

Distribuie pe: