Tratament contra căderii părului:

Ingrediente tinctură de piper negru; 1 gălbenuş (de ţară, preferabil)

Tinctura de piper negru poate fi găsită la magazinele naturiste şi la plafaruri, însă poate fi pregătita şi în casă.

Tinctură de piper negru: în 200 ml. de alcool alimentar se pun la macerat 6 linguri de piper negru proaspăt măcinat, timp de 14 zile; se filtrează, iar preparatul se depozitează în sticle închise la culoare, la loc răcoros.

Mod de preparare: Gălbenuşul de ou se amestecă foarte bine cu 10 picături de tinctură de piper negru.

Aplicare: Cu amestecul obţinut se masează pielea capului timp de câteva minute. Se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, apoi părul se spală în mod obişnuit.

Tratamentul se face de 2 ori pe săptămână, până la oprirea căderii părului.

Pentru creşterea părului, este recomandată o mască la fel de eficientă

Mască cu muştar, pentru creşterea părului: Muştarul încălzeşte pielea capului, provocând un aflux de sânge către foliculii de păr, stimulându-i puternic.

Ingrediente: 2 linguri pudră de muştar (sau boabe de muştar măcinate; se găsesc la Plafar) / 2 linguri de apă caldă / 1 gălbenuş de ou / 2 linguri ulei de
măsline / 2 linguriţe zahăr.

Mod de preparare şi aplicare: Se prepară un amestec din toate ingredientele, iar pasta obţinută se aplică pe „cărări”, făcute cu pieptenele, încercând să se atingă doar scalpul şi rădăcinile părului, fără a-l afecta pe lungime.

Capul se înfăşoară într-o folie, care se acoperă cu un prosop călduros. Se lasă să acţioneze timp de minimum 15 minute şi maximum o oră, în funcţie de gradul de suportabilitate. În ciuda senzaţiilor puternice, pielea capului nu va avea de suferit.

După această perioadă, se clăteşte cu apă călduţă şi se aplică un balsam sau o mască hrănitoare. În cazul părului uscat şi vopsit, tratarea vârfurilor cu uleiuri sau seruri speciale este obligatorie.

Durata tratamentului: Masca cu muştar pentru creşterea părului se face o dată pe săptămână, iar în cazul părului foarte gras, se poate repeta de 2 ori pe săptămână, promiţând o creştere de minimum 5 centimetri pe lună.

Pentru creşterea părului în ritm accelerat, volum de invidiat şi densitate, tratamentul se va urma pe o perioadă de cel puţin 2 luni.

Distribuie pe: