Exista o multime de motive pentru caderea excesiva a parului si este important sa identificati cauza care declanseaza fenomenul in cazul vostru pentru a avea remediul potrivit. Corpul trage un semnal de alarma atunci cand incepe caderea parului.

Iata toate motivele posibile pentu care ar putea sa cada parul:

Mostenirea genetica
Exista multe motive pentru caderea excesiva a parului, insa incepem cu cel mai putin periculos motiv, care e intalnit si cel mai des si care nu ar trebui sa alarmeze prea tare. Este vorba de mostenirea genetica. La barbati se dezvolta chelia, iar la femei incepe treptat subtierea parului, ruperea facila la periaj si apoi rarirea podoabei capilare.

Exista numeroase tratamente pentru intarirea firului de par si regenerarea lui, procesul este unul lent si cel mai important nu e o problema majora de sanatate, este doar o trasatura fireasca.

Stres emotional
Stresul de orice fel poate fi unul dintre motivele pentru caderea parului. Traumele psihice din urma unui soc, unui accident rutier, o interventie chirurgicala, teama de imbatranire, anxietati, divort, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de munca, toate astea pot duce la caderea temporara a podoabei capilare.

Aici solutia e simpla: incercati sa scapati de starea emotionala negativa care v-a cuprins si parul se va regenera.

Lipsa fierului
E destul de cunocut faptul ca lipsa fierului din corp poate duce la caderea parului. Una din zece femei cu varste intre 20 si 49 de ani sufera de anemie tocmai din cauza lipsei acute de fier si majoritatea dintre ele nici nu stiu acest lucru.

Pentru a afla acest lucru trebuie sa faci analize de sange pentru a determina nivelul de fier si apoi sa urmezi un tratament cu suplimente de fier in functie de recomandarea medicului specialist, dar si sa consumi alimente bogate in fier precum merele, ficatul de pasare, spanac, galbenus de ou.

Slabitul brusc
In cazul femeilor se intampla des ca atunci cand incep sa slabeasca brusc sau tin o dieta pe termen mediu sau chiar lung, sa observe ca parul incepe sa cada mai mult decat de obicei. Este un lucru firesc pentru ca orice dieta drastica duce la carente de tot felul de vitamine si minerale atat de necesare in corp.

Dureaza cel putin 6 luni pentru ca parul sa isi revina dupa o asemenea trauma, timp in care organismul isi reface stocul de nutrienti pe care i-a pierdut in urma regimului alimentar drastic.

Dermatita seboreica
Dermatita seboreica este o afectiune specifica perioadei de adolescenta si poate cauza printre altele si caderea parului. In acest caz trebuie urmat un tratament dermatologic dupa o vizita la medicul specialist. Vestea buna e ca regenerarea firelor de par e completa dupa ce se ia tratament.

Infectiile
In ultimul rand va spune si ca infectiile din organism pot duce la afectarea si forma naturala a parului. O infectie se manifesta in general prin febra ridicata, infectie fungica a tesutului cutanat sau infectiile bacteriene pot fi responsabile pentru instalarea alopeciei.

Depistati din timp infectiile si tratati-le mergand la medic pentru un tratament adecvat.

Distribuie pe: