Păpădia a fost o plantă populară de mii de ani, și proprietățile sale medicinale au fost utilizate în tratamentul diferitelor boli și condiții de sănătate.

Cel mai bine este să o consumi de la începutul primăverii, în luna aprilie, și o poti recolta din locuri care nu sunt prea poluate.

Tulpina este cea mai benefică parte, deoarece tratează diabetul, purifica sangele, regleaza metabolismul, si trateaza problemele de stomac.

Frunzele sale sunt bogate în vitamine și pot fi adăugate la salate și diferite mese pentru a te ajuta să pierzi în greutate și sa iei nutrientii necesari.

Florile sale sunt folosite în prepararea siropului, care purifică sângele, ajută la digestie și ameliorează tusea.

Păpădia: lupta impotriva cancerului si diverselor probleme de sanatate

Trebuie să cureti rădăcinile, sa le tai și sa le lasi sa se usuce la aer proaspăt, timp de 15 zile. Atunci când acestea sunt uscate, vor fi crocante la atingere, și ar trebui să le păstrezi într-un borcan într-un loc întunecat, rece.

Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliara, rinichi, si limfei, si eficient in a trata constipatia, acneea, hepatita, reumatism, constipație, precum și chisturi, tumori și cancere.

Este deosebit de eficient și util în cazul bolilor de sex feminin și problemelor legate de alăptare.

Rețetă de sirop

Ingrediente: 400 flori de papadie galbene, 4 lămâi tăiate felii, 4 portocale felii, 3 litri de apă.

Adăuga ingredientele în apă și lasă-le astfel timp de 24 de ore. Apoi, se adaugă 2 căni de zahăr, și se fierb timp de o jumătate de minut.

Când amestecul devine gros și siropos, se îndepărtează de la căldură, și se toarnă în borcane sterilizate. Folositi-l pentru a trata răceli comune, tuse persistente, și bronșită.

Rețetă de ceai

Ceaiul de papadie se face din radacini uscate, tocate, si de frunze de papadie mixte. Ia o jumătate de linguriță de amestec și adăuga-l la un pahar de apă pentru a prepara ceai.

Administrare

Pentru detoxifiere şi pentru îmbunătăţirea funcţiei ficatului se pot consuma frunzele crude (sub formă de salată), de 2-3 ori pe zi, înaintea meselor.

Extern, se aplică cataplasme (fruze zdrobite) pentru ameliorarea eczemelor, psoriazisului, arsurilor infectate etc.

Tinctura de păpădie se administrează câte o linguriţă dizolvată în jumatate pahar de apă, de 3-4 ori pe zi şi are efect antidiabetic, aperitiv, depurativ, hipocolesterolemiant, laxativ.

Distribuie pe: