Rugaciunea care se spune in postul Craciunului. Preotii spun ca are cea mai mare putere in Postul Craciunului.

Cea mai puternica rugaciune pentru Postul Craciunului

“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumne­zeul nostru, Care ai plans pentru La­zar si lacrimi de intristare si de mi­lostivire ai varsat pentru dansul, primeste lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindeca patimile mele. Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu San­gele Tau, curateste sangele meu si ames­teca in trupul meu mireasma tru­pului Tau cel de viata facator.

Fie­rea cu care vrajmasii Te-au adapat sa indulceasca amaraciunea cu care potriv­nicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe Cruce sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de po­trivnici.

Preasfintele Tale maini, piro­nite de cei fara de lege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii, precum a fagaduit preasfanta gu­ra Ta. Fata Ta, cea batjocorita cu pal­muiri si cu scuipari, sa umple de stra­lucire fata mea cea intinata in fa­radelegi. Duhul Tau, pe care l-ai in­cre­dintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin ha­rul Tau.

Nu am inima plina de durere ca sa Te caut. Nu am pocainta, nici umilinta care intorc pe fii la moste­nirea lor.

Nu am lacrimi mangaie­toa­re, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti, si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit ini­ma mea de atatea ispite si nu poate sa se infier­bante cu lacrimile dra­gostei celei pentru Tine.

Ci Tu, Doamne Iisuse Hris­toase, Dumne­ze­ule, Vistierul bu­na­tatilor, da­ruieste-mi pocainta nestirbita si inima indu­rerata, ca sa pornesc cu tot sufletul in cau­tarea Ta; caci fara de Tine ma voi in­straina de tot binele. Da-mi asadar, Bunule, harul Tau.

Tatal, Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale. Te-am parasit, Doam­ne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du-ma la pasunea Ta cea duhov­niceasca.

Numara-ma intre oile turmei Tale prea­alese. Hraneste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata este sa­lasul Tau si se vede intr-insa stralu­cirea descoperiri­lor Tale.

Stralu­cirea Ta este mangaierea si odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine in ne­cazuri si in toate felurile de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine, nevrednicul, cu harul si cu iubirea de oameni a Man­tuitorului nos­tru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin”.

Distribuie pe: