Duminica este cea mai importanta zi din saptamana, iar rugaciunea spusa in aceasta zi te ajuta si te insoteste in toate zilele care urmeaza.

Rugaciunea de duminica:

“De vreme ce ziua Duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stapane, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om, pentru aceasta iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin Tie si-Ti multumesc foarte pentru darurile cele mari, ce ai facut la toate zidirile Tale.

Cu adevarat se bucura si se veseleste inima mea cand stau si cuget ca numai Tu singur esti Dumnezeu, Sfant, Intelept, Milostiv, Purtator de grija, Bun, Puternic, Necuprins, si in scurte cuvinte, vreo bunatate si vreo marire nu-Ti lipseste. Ma bucur ca Tu esti un Dumnezeu in trei Fete: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Sa se tulbure, Domnul meu, toti cei ce se inchina altor dumnezei: ca nu este alt Dumnezeu afara de Tine. Pentru aceasta fa sa sporeasca crestinii la orice marire si bunatate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Te marturisesc si Ti se inchina si-Ti slujesc pururea cu toata inima si cu toata puterea.

O, Parinte Sfinte, miluieste-ma! O, binecuvantate Fiule al lui Dumnezeu, mantuieste-ne de iad! O, Duhule Sfinte, da-ne noua darul Tau si acoperamantul Tau!

Asa, Doamne si Ziditorul meu, asculta rugaciunile si cererile sufletului meu cel pacatos si da-mi mie, smeritului si nevrednicului, darul Tau, ca sa cinstesc astazi aceasta Duminica dupa porunca Ta si dupa porunca Bisericii Tale si Maicii noastre.

Daruieste-mi pocainta adevarata, ca sa-mi plang pacatele ce am facut impotriva Imparatiei Tale si impotriva sufletului meu si a aproapelui meu.

Te rog, Mult Milostive Doamne, sa uiti de astazi inainte greselile mele cele multe.

Dupa multimea milelor Tale, multumesc din toata inima mea pentru atatea bunatati ce-mi trimiti in toate zilele si mai vartos pentru innoirea sufletului meu, pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci ma ingaduiesti si-mi astepti pocainta, ca un Iertator Bun si Milostiv.

Si inca ma rog, Doamne Iisuse Hristoase, sa-mi dai dar sa petrec bine si crestineste intru aceasta saptamana fara a-Ti gresi, cu gandul, cu vointa, cu cuvantul, cu fapta, intru marirea si cinstea Bunei Vestiri a Sfintei Maicii Tale si a Invierii Tale celei de a treia zi si a venirii Duhului Tau celui Sfant asupra Apostolilor.

Indeosebi ma rog pentru ajutorul Tau, Prea Bunule Stapane, ca sa ma cunosc pe mine, sa ma caiesc de pacatele mele si sa ma indreptez cu marturisirea, iar in ora mortii sa fiu aflat pregatit, cuminecat si cu inima curata si sa fiu aflat demn de Imparatia Ta cea vesnica. Amin.”

Distribuie pe: