Hiperpigmentarea este o tulburare a culorii pielii caracterizată prin zone întunecate pe piele și este cauzată de o creștere a cantității de melanină, un pigment întunecat al pielii. Expunerea la lumina soarelui, sarcina, anumite boli, vârsta sau traumatismele pot duce la tulburări de melanină și pot crea pete maronii inestetice caracteristice acestei tulburări benigne.

Remediu natural pentru hiperpigmentare, pete, pistrui – rețetă

Luați 1 linguriță de pudră de curcuma (curcuma).

Adăugați 1 linguriță de suc de lămâie.

Se amestecă bine și se aplică pe zonele afectate.

Se lasă 15 minute să se usuce și apoi se clătește cu apă rece.

Nu vă expuneți pielea la soare imediat după aceea! Se recomandă aplicarea înainte de duș. Repetați o dată sau de două ori pe zi până la îmbunătățirea vizibilă.

Acest remediu simplu funcționează cu adevărat și se bazează pe principiile Ayurveda, vechea știință indiană a vindecării.

Lămâia albeste și stimulează peelingul pielii, iar curcuma, pe lângă faptul că luminează pielea (și indienii știu asta bine), are un efect antiinflamator și face pielea radiantă.

Există numeroase tratamente naturale și de bricolaj, dar și diverse tratamente de înfrumusețare, eficiente pentru estomparea sau chiar eliminarea petelor solare .

• Aloe : Aloe vera conține compuși activi, inclusiv aloină și aloeină, care sunt eficienți în ușurarea eficientă a hiperpigmentării, inclusiv a petelor solare.

• Oțet de cidru de mere : Potrivit unei recenzii din 2009 în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare , acidul acetic din oțetul de cidru de mere poate ajuta la ușurarea petelor solare atunci când este aplicat în mod regulat.

• Ceaiul negru : un studiu din 2011 a constatat că aplicarea apei de ceai negru pe pete de două ori pe zi timp de patru săptămâni a avut un efect de iluminare a pielii.

• Ceai verde : s-a constatat că extractul de ceai verde are un efect depigmentant, potrivit unei revizuiri din 2013 publicată în Jurnalul de chirurgie cutanată și estetică .

• Extract de lemn dulce : Extractul de lemn dulce este un ingredient obișnuit în multe creme disponibile în comerț pentru petele solare, deoarece s-a demonstrat că diminuează decolorarea pielii cauzată de deteriorarea soarelui.

• Lapte : Laptele, laptele acru și laptele de unt conțin acid lactic care poate ajuta la ușurarea pigmentării pielii, inclusiv a petelor solare. Cercetarea a demonstrat că este eficient chiar și în cazul melasmei.

• Vitamina C : Proprietățile antioxidante ale vitaminei C oferă numeroase beneficii, inclusiv un efect protector împotriva razelor UVA și UVB. Aplicarea topică a vitaminei C este, de asemenea, o modalitate eficientă de a lumina diferite pete întunecate cauzate de soare.

• Vitamina E : Un studiu sugerează că vitamina E din dietă și uleiul topic de vitamina E ajută la protejarea pielii de daunele provocate de soare și la luminarea petelor solare.

Distribuie pe: