Sucul de cartofi este cel mai ieftin tratament pentru piele şi păr. Un remediu natural, la îndemâna oricui şi uşor de folosit. Merită să îl încerci!

Sucul de cartof – cel mai ieftin tratament pentru piele şi păr

Sucul de cartof ajută la estomparea petelor şi uniformizarea nuanței pielii. Totodată, acționează ca un agent hidratant, îmbunătățind aspectul pielii uscate. Este de asemenea util contra căderii părului. Întăreşte firul de păr și îl face mai lucios.

Pe cât de banal şi neatractiv, sucul de cartof crud este util în numeroase probleme de sănătate. Ajută la prevenirea îmbătrânirii, stimulează digestia, vindecă ulcerele gastrice, susţine funcţiile ficatului, reglează producția de hormoni, calmează durerile de cap, îmbunătăţelte aspectul pielii, curăță corpul intern și pielea de pete și eczeme.

Cartoful este bogat în sulf, potasiu, fosfor, cupru, fier, zinc, vitamina C, vitamine B şi vitamina K. Nutrienții sunt concentrați mai ales în coajă, de aceea nu este indicat să decojeşti cartofii când faci suc.

Tratament cu suc de cartof pentru piele şi păr

Ingrediente

3 cartofi cruzi
5-6 linguri de ser fiziologic

Metodă de preparare

Cartofii se spală bine, nu se curăță de coajă. Se dau prin răzătoarea cu găuri mici. Se foloseşte imediat, nu trebuie să stea deoarece se oxidează. Răzătura se pune apoi într-o bucată de tifon sau ciorap de mătase curat. Se strânge materialul pentru a extrage sucul. Stoarceţi bine cartoful ras, pentru a scoate toată zeama din ei. Sucul obținut se amestecă apoi cu serul fiziolgic într-un borcănel de sticlă. Soluţia obţinută se foloseşte imediat

Moduri de utilizare

Se înmoaie o dischetă demachiantă în soluție și se dă pe piele, pe porțiunile afectate de pete sau de uscăciune. Se aplică şi pe păr, folosind de asemenea o dischetă, sau un tifon. Se umezeşte tot părul și scalpul bine. Se lasă să acţioneze o oră, apoi se spală cu şampon şi se clăteşte. O metodă mai simplă şi mai rapidă este să folosiți coaja cartofului. Se freacă pielea corpului sau a capului cu partea umedă.

Distribuie pe: