Pentru vopsirea naturala a parului cu cafea aveti nevoie de un vas mai mare, cafea puternica si apa. Cu cat cafeaua este mai puternica cu atat este mai bine pentru colorarea parului.

Cumpara o cafea organica pentru a evita orice aditivi necunoscuti. Opteaza pentru expresso fin macinata, de o culoare inchisa.

Ingrediente: 1 1/2 cesti de cafea macinata, 3 cani de apa.

Vopsirea naturala a parului cu cafea pas cu pas:

Acest raport este de aproximativ de trei ori mai puternic decat o ceasca normala de cafea.

Dupa ce preparati cafeaua, inainte de clatirea parului lasati sa se raceasca.

Dupa ce inmuiati parul in cafea acoperiti cu o punga si lasati pentru circa 30 de minute inainte de a clati cu apa rece sau otet de mere.

Repetati aceasta clatire cu cafea de doua ori pe saptamana pentru a obtine nuanta dorita.

O alta metoda de colorare naturala a parului cu cafea este de a umple o sticla cu pulverizator cu cafea neagra concentrata si a stropi firele de par o data pe saptamana, dupa samponare.

Piaptana parul de la radacina inspre varfuri si lasa cafeaua pentru a actiona circa 10-20 minute inainte de a clati cu apa calduta.

O a treia modalitate de vopsire naturala a parului cu cafea este de a prepara o pasta maro prin amestecul a doua parti de balsam cu una de cafea expresso.

Acest balsam cu cafea se aplica pe par dupa samponare si se lasa sa actioneze aproximativ 15-20 minute dupa care se clateste parul cu apa calda.

Cafeaua nu ajuta doar la colorarea naturala a parului ci si la stimularea cresterii firelor de par si intarirea acestora.

Intr-un studiu recent s-a demonstrat ca parul vopsit cu cafea imbunatateste circulatia la nivelul scalpului.

Distribuie pe: