“Societatea s-a obisnuit sa clasifice femeia trecută de 40 de ani ca fiind bătrână, “expirată”, “iesita de pe piata”. Sigur te-ai confruntat si tu, cel putin o data, cu astfel de clasificari – sau cu unele chiar mai nuantate.

Fie ca ne place sau nu, varsta de 40 de ani reprezinta un prag ce nu poate fi neglijat. Implicatiile fiziologice, hormonale, de metabolism si, nu in ultimul rand, cele de natura psihologica si emotionala isi pun amprenta asupra ta.

Este aceasta o realitate? Esti batrana dupa 40 de ani?

Nu poti nega faptul ca trupul tau nu mai e ca la 20 de ani. Probabil tanjesti dupa supletea, flexibilitatea, prospetimea de la 20 de ani. Insa iti plac liniile senzuale pe care corpul tau le-a capatat intre timp, iti place faptul ca iti cunosti si ti-ai acceptat imperfectiunile.
Ca ai inteles ca nimeni nu e perfect si ca relatia dintre tine si corpul tau nu e un razboi ci o desfasurare diplomatica din care ambele parti au de castigat.

Au aparut primele riduri, tenul tau nu mai are luminozitatea de acum 10 ani? Sigur, ai ras si ai plans, ai cazut pe ganduri, ai vegheat sau ai petrecut. Toate zilele si noptile au lasat urme pe chipul tau. Si, ce e cu asta?!

Sunt detalii ce adauga farmec chipului tau, cei dragi stiu ce se ascunde in ridul fin din coltul ochiului – iar ceilalti vor cauta misterul din privirea ta ce, uneori, recunoaste ceva imperceptibil intr-o linie a orizontului pe care doar tu o stii…

Simti ca nu mai ai energia de altadata? Tot ce se poate. Ai iubit si ai simtit ca poti urca orice munte, ai cazut in durere si te-ai tot ridicat. Ai purtat de grija si ai pornit cu elan pe drumuri ce nu mai fusesera scrise. Pe fiecare drum a ramas cate putin din tine. Poate ca nu mai ai energia de altadata – ai insa forta ce vine din intelegerea profunda a lucrurilor si a vietii.

Trupul tau are varsta pe care timpul i-a dat-o. Spiritul tau are varsta a ceea ce a trait. Dar sufletul…”

Distribuie pe: