Bunica joacă un rol major în viața copilului.Când copiii nu au suportul emoțional de care au nevoie de la părinți, ei se adresează îngrijitorilor lor, “bunici”.

„Bunica” este un cuvânt magic. El vine la pachet cu toate amintirile frumoase alături de această ființă.

În cea mai mare parte, nepoții tind să perceapă relația cu bunica mult mai apropiată. Într-adevăr, una dintre cele mai bune și mai remarcabile componente ale relației bunicii cu nepoții ei, este oferirea reciprocă.

Bunicii îi place să se simtă foarte aproape de nepoții ei și să joace rolul de confident. Când o nepoată împărtășește visele și temerile sale secrete cu bunica ei, bunica este deosebit de fericită și mulțumită în relație.

Bunicile sunt speciale și de multe ori ce dorim să ne petrecem cât mai mult timp cu ele. Fiind cu oamenii pe care îi iubim ne dă odihnă, speranță, energie, fericire, un umăr pe care să plângem, bucurie, pace, printre multe alte daruri.

Bunicile merită să petreacă timpul cu nepoții lor. De obicei, ele sunt cele mai înțelegătoare din familie și ne țin partea mereu.

Se pare că această relație specială între bunica și nepoții ei, are și avantaje mari. De fapt, când bunicii petrec timp cu nepoții, ei își ajută propria sănătate.

Într-un studiu publicat de Evoluție și comportamentul uman, bunicii care îngrijesc copiii trăiesc mai mult timp. Bunicii nu sunt singurii care primesc o mulțime de beneficii bune din această relație, și nepoții câștigă atât de mult.

Când nepoții au o dilemă sau au nevoie de un sfat, ei știu că există întotdeauna bunica care va asculta. Și pentru a fi sincer, există câteva lucruri despre care se poate vorbi mai ușor cu bunica decât cu mama sau tata.

Când bunica își împărtășesc poveștile cu mult timp în urmă, ea împărtășește defapt sfaturile și îi ajută pe nepoți să câștige empatie și compasiune, toate în același timp. În plus, îi ajută pe nepoți să înțeleagă propriul trecut și istoria familiei.

De aceea trebuie să prețuiți cât mai mult bunicii, cât timp sunt în viață. Să nu aveți o atitudine neglijentă față de ei. Ei nu merită asta și de multe ori ne dăm seama prea târziu, când nu mai sunt printre noi.

Distribuie pe: