Potrivit medicinei chineze, fiecarui organ ii corespunde un anumit sentiment sau o anumita emotie. Sentimentele si emotiile sunt o cauza majora a bolilor.

Chinezii consideră că emoțiile și sentimentele atât negative cât și pozitive răspund de majoritatea bolilor din organismul nostru.

Apa, aerul, pământul, focul și metalul există toate la noi în organism!

Astfel, pentru a avea o sănătate bună e nevoie să menții în echilibru aceste 5 elemente. Vocea răgușită e cauzată de un deficit energetic la nivelul plămânilor; Fața galbenă – Deficit energetic la nivelul splinei; Ochii roșii – Probleme legate de ficat; Infertilitatea e legată de probleme renale

Sentimentele și emoțiile sunt cauza principală a bolilor: Bolile de plămâni – tristețe; Bolile de ficat – furie; Bolile de rinichi – frica; Bolile de stomac – anxietate, nervozitate

Chinezii mai cred că fiecărui organ îi aparține și câte o aromă. Astfel în dependență de miros, afectezi sau tămădui anumite organe, care sunt strâns legate de anumite arome.

Spre exemplu:Plămânii – cer condimente iuți; Ficatul – condimente acre; Splina – condimente dulci; Rinicii – condimente sărate

Fiecare organ are fluxul său energetic, care se numește din chineză „chi“ și este legată de circulația sanguină.

Chinezii cred că sângele este sursa de energie a corpului, care influențează celelalte câmpuri energetice ale organismului.

Rinichii sunt considerați cel mai important organ, izvorul energiei yin și yang. Sunt asociați cu sistemul scheletic, auzul și frica.

Înbolnăvirea rinichilor se răsfrânge asupra tuturor organelor.

În medicina chineză, fiecărui organ îi aparține un anotimp:

Ficatul – este sălașul vântului.

Dereglarea lui poate general amețeli, dureri de cap.

Ficatul sănătos provoacă gânduri proaspete, lucide, naște lideri.

Distribuie pe: