O piele sănătoasă și strălucitoare este dorința fiecărui om. Există, însă, anumiți factori care pot dăuna sănătății acesteia.

Modalități naturale de a obține o piele strălucitoare

Turmeric

Turmericul conține curcumină, care are compuși bioactivi ce pot ajuta la prevenirea fotoîmbătrânirii faciale. Acești compuși uniformizează nuanța pielii și îi scot în evidență strălucirea naturală.

Vei avea nevoie de:

1 linguriță de pudra de turmeric
1/2 linguriță de miere
1 linguriță de lapte sau iaurt

Ce trebuie să faci:

Amestecă o linguriță cu praf de turmeric și una cu lapte și o jumătate de linguriță cu miere într-un castron pentru a obține o pastă groasă. Aplicați această pastă pe față și pe gât și lăsați-o să acționeze aproximativ 15-20 de minute. Spălați-vă bine fața cu apă. Repetați o dată pe săptămână

Ulei de cocos

Acidul lauric este o componentă majoră a uleiului de cocos care posedă proprietăți de hidratare. Astfel, uleiul de nucă de cocos poate ajuta la prevenirea uscăciunii pielii și la promovarea unui ton uniform al pielii.

Vei avea nevoie de:

1 lingurita de ulei de cocos
1 lingurita de miere
1 lingurita de lapte sau iaurt

Ce trebuie să faci:

Amestecă câte o linguriță cu ulei de cocos, miere și iaurt într-un castron pentru a forma o pastă groasă. Aplicați această pastă pe față și pe gât și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute. Clătiți-vă bine fața cu apă. Repetați de două ori pe săptămână.

Iaurt

S-a descoperit că măștile faciale care conțin iaurt îmbunătățesc luminozitatea, elasticitatea și hidratarea pielii.

Vei avea nevoie de:

2 linguri de iaurt
1 lingura de miere
1 lingura suc de lamaie

Ce trebuie să faci:

Amesteca două linguri de iaurt cu câte o lingură de miere și suc de lămâie într-un castron. Aplicați această pastă pe față și pe gât și lăsați-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătiți-vă bine fața. Aplicați această pastă pe față și pe gât o dată pe săptămână.

Atenție : Lămâia poate provoca iritații la unele tipuri de piele. Efectuați un test de plasture înainte de a încerca acest remediu.

Cartofi

Sucul de cartofi are proprietăți alcaline care exercită o acțiune antiseptică și face pielea să strălucească. Pulpa poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.

Vei avea nevoie de:

2 linguri cu suc de cartofi
1 lingură cu suc de lămâie
miere (dacă ai pielea uscată)

Ce trebuie să faci:

Amestecă două linguri de iaurt cu câte o lingură de miere și suc de lămâie într-un castron. Aplicați această pastă pe față și pe gât și lăsați-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătiți-vă bine fața. Aplicați această pastă pe față și pe gât o dată pe săptămână.

Aloe Vera

Sucul de cartofi are proprietăți alcaline care exercită o acțiune antiseptică și face pielea să strălucească. Pulpa poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.

Vei avea nevoie de:

1 castravete
1 lingură cu miere
1 lingură cu gel de aloe vera

Ce trebuie să faci:

Amestecați un castravete într-un blender pentru a obține o pastă groasă. Adăugați gelul de aloe vera și mierea și amestecați bine. Aplicați masca pe față și pe gât și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătiți-vă bine fața. Repetați o dată pe săptămână

Coajă de portocală

Coaja de portocală conține compuși bioactivi, cum ar fi polifenoli, taninuri și antioxidanți naturali. Acești compuși pot ajuta la combaterea semnelor îmbătrânirii și lasă pielea să arate în mod natural mai strălucitoare.

Vei avea nevoie de:

1 linguriță cu pudră de coajă de portocală (lăsați cojile de portocală la aer uscat sa se usuce și apoi măcinați-le)
¼ linguriță pudră de turmeric
1 linguriță miere

Ce trebuie să faci:

Amestecați o linguriță cu pudră de coajă de portocală într-un castron și adăugați praf de turmeric și miere pentru a obține o pastă fină. Aplicați această pastă pe față și lăsați-o să acționeze 5-10 minute. Clătiți cu apă de trandafiri sau cu un demachiant ușor. Repetați de două ori pe săptămână.

Aceasta a fost o listă de remedii ușor de urmat pentru a obține o piele strălucitoare în mod natural.

Pe lângă aceste remedii, o dietă bine echilibrată poate contribui foarte mult la menținerea sănătății pielii tale.

Distribuie pe: