Trandafirii sunt printre cele mai variate și populare flori. Nu numai că gama de culori este extrem de diversă, dar există aproximativ 200 de specii de trandafiri, inclusiv arbuști și târâtoare.
Speciile de bază sunt înmulțite din semințe, dar se poate planta și prin butași. Trandafirul preferă solul bogat în nutrienți.
Pe lângă faptul că se prezintă minunat în grădină sau ca floare tăiată la noi acasă, este folosit și pentru uleiuri esențiale, parfumuri și chiar se poate face dulceață.
Majoritatea oamenilor nu știu cum să planteze un trandafir prin butași. Inițial, trebuie să urmați câteva reguli generale, adică să fiți atenți la ce tulpină alegeți.

Putem folosi orice tulpină, chiar și floarea proaspăt tăiată pe care am primit-o cadou, singurul lucru la care trebuie să fim atenți este să avem cel puțin 2-3 muguri pe tulpină.

Lăsați o distanță de cel puțin 2 inci între mugurul cel mai interior și locul în care este tăiată tulpina. Tăierea este realizată cu un instrument foarte ascuțit la un unghi de 45 de grade.

Luați un recipient, turnați apă în el și scufundați butașii în el, lăsându-i timp de 2 zile.

Când ați terminat cu această înmuiere, plantați butașii. Este bine să amestecați pământul cu puțin gunoi de grajd.

Este important să plantați butașii, acordând atenție polarității (aceasta înseamnă că, pe măsură ce scoatem butașul, acesta va fi așezat în ghiveci în aceeași direcție) și umezim solul în prealabil.

Să nu uităm că vor avea nevoie de multă lumină.

La câteva zile după plantare, se poate observa că mugurii încep să se dezvolte intens. Acest lucru indică faptul că putem planta chiar trandafiri în grădină.

Săpați gropile și umeziți solul cu o soluție bogată în potasiu înainte de a introduce tulpinile.

Acoperiți trandafirii proaspăt plantați timp de 3-4 săptămâni cu un capac de sticlă.

Distribuie pe: