Hiperpigmentare – știi ce este?

Aceasta este o tulburare a corpului în care apar pete întunecate pe piele din cauza cantităților mari de melanină, care conferă pielii un pigment mai închis.

Pigmentarea pielii poate fi cauzată de expunerea la soare (care dăunează melaninei și provoacă modificări temporare sau permanente ale culorii pielii), anumite boli, îmbătrânire, sarcină sau leziuni, ceea ce duce și la apariția petelor pigmentare pe piele.

Aceste pete pot apărea pe orice parte a corpului, cel mai adesea pe față și pe mâini.

Două rețete: Merită să le încerci pe ambele pentru că sunt eficiente.

Prima rețetă este una dintre cele mai bune rețete pentru tratarea hiperpigmentării acasă. Veți avea nevoie de o linguriță de turmeric și o linguriță de suc de lămâie. Amestecă aceste două ingrediente și aplică pe zonele afectate ale feței.

Așteptați 15 minute până când amestecul este complet uscat. Clătiți cu apă caldă. După acest tratament, expunerea la soare nu este recomandată, deoarece aceasta poate avea efectul opus. Prin urmare, cel mai bine este să faceți această procedură seara.

Aplicați de două ori pe săptămână până când petele dispar. Sucul de lamaie va curata pielea si ii va da stralucire.

Turmericul va lumina pielea si are efect antiinflamator. Mulți oameni folosesc și turmericul pentru albirea dinților.

Este important de reținut că, dacă aveți pielea sensibilă sau foarte uscată, înlocuiți sucul de lămâie cu lapte sau diluați cu puțină apă.

A doua reteta – masca cu drojdie:

15-20 g drojdie proaspata
1 lingura suc de lamaie proaspat stors

Mod de preparare:

Se lasa drojdia la temperatura camerei. Când se înmoaie, puneți-o într-un bol, apoi adăugați suc de lămâie și amestecați cu o lingură de plastic sau de lemn. Ingredientele trebuie amestecate bine.

Utilizare:

Aplicați amestecul rezultat pe pielea bine curățată pe petele pigmentare. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute. Apoi ștergeți masca cu un șervețel, dar nu vă spălați fața cu apă până a doua zi dimineață.

Distribuie pe: