„Am 86 de ani și sunt foarte bolnav. Am milioane de dolari, dar nu-mi pot cumpăra sănătate. Am o familie și milioane de fani în întreaga lume, dar acum am rămas singur.

Nu m-au vizitat nici copiii, nici soția, nici fratele meu. Am dus un mod de viață greșit și nu vreau să vi se întâmple și vouă același lucru.

Dacă aveți răbdarea să citiți aceste rânduri și sunteți gata să acționați, vă pot ajuta cu un sfat bun care să vă schimbați viitorul în câteva clipe.

Aș fi vrut să mi se spună și mie aceste cuvinte când eram de vârsta voastră.

Banii nu sunt răi, sunt doar niște hârtii care ne permit să obținem niște lucruri care sunt cu adevărat valoroase pentru noi.

Mi-ați putea reproșa: dacă banii nu sunt răi, atunci în ce constă răul?

Răul constă în dorința noastră obsesivă de a obține mai multe lucruri.

Răul este goana noastră continuă după bani și aur.

Răul vă răpește inima și sufletul în schimbul succesului financiar pe care-l doriți cu orice preț.

Imaginați-vă că ați pierdut tot ce aveți. Acum sunteți devastat. Toți banii pe care i-ați avut s-au strecurat ca nisipul prin degete.

Nu mai aveți deloc bani. Cine sunteți acum?

Unde sunt oamenii pe care i-ați considerat drept prieteni?

V-ați pierdut, probabil, familia și prietenii din cauza egoismului și a lăcomiei.

Cum ați ajuns până aici?

Setea de bani v-a tulburat mintea și v-au făcut să uitați de adevăratul rost al vieții.

Vreau să vă ajut să vă schimbați.

Nu înseamnă că ar trebui să renunțați la carieră și să nu tindeți să aveți succes din punct de vedere financiar. Vreau doar să înțelegeți că, pe lângă dorința de îmbogățire, viața noastră are și alte scopuri, mult mai importante.

Sufletul vă îndeamnă să vă descoperiți adevărata Dumneavoastră vocație, să înțelegeți ce înseamnă succesul. După aceea veți reuși să corectați greșelile și să construiți noi relații.

Îi puteți ierta pe cei care v-au rănit. Puteți deveni un adevărat lider prin a-i învăța pe alții niște lucruri importante.

Puteți stabili niște priorități, vă puteți salva căsnicia, puteți deveni un părinte model, puteți câștiga și mai mulți bani, dar nu veți putea câștiga timp.

Va veni ziua când veți părăsi această lume. Ce ați dori să-și amintească lumea despre Dumneavoastră? Ce puteți face pentru ca lumea să devină mai bună? Care este rostul Dumneavoastră pe această planetă?

Este foarte important să ne trăim viața cu adevărat.

Ați fost creat pentru a realiza lucruri bune. Misiunea noastră nu se limitează doar la a câștiga bani.

O misiune importantă este aceea de a inspira și de a ajuta lumea.

De astăzi veți începe a trăi într-o lume în care domnește dragostea. Și acest lucru vă va permite să înțelegeți că anume dragostea este adevărata noastră menire.

Încercați să demonstrați mai multă dragoste față de tot ce vă înconjoară și să nu renunțați niciodată. Nu contează cât de complexă este viața, lumea are nevoie de Dumneavoastră acum mai mult ca niciodată.

Doar cu ajutorul dragostei, a compasiunii, a iertării și a credinței putem depăși răul”.

Notă cititorului: acest text a fost scris de Morgan Freeman pentru serialul documentar “Through the Wormhole (în română Prin Gaura de Vierme)”. Artistul încă nu are 86 de ani și, din fericire, este sănătos.

Aceste rânduri se pot referi la oricare dintre noi, ar fi bine să ținem cont de aceste sfaturi înțelepte.

Distribuie pe: