Aceasta este probabil cea mai frumoasa si inteleapta pilda despre dragoste O citești imediat dar o vei ține minte o viață întreagă.

Pilda suna cam asa.

”La marginea campului stateau Iubirea si Despartirea si admirau un cuplu de tineri. Despartirea ii spune Iubirii:
– Punem pariu ca ii despart?

Iubirea zice:
– Asteapta! Lasa-ma sa fac doar o incercare, iar dupa poti sa te apropii de ei oricat vrei si vom vedea atunci daca ii vei putea desparti.

Iubirea s-a apropiat de cei doi tineri, i-a atins, i-a privit in ochi si a vazut cum intre ei s-a aprins scanteia.

Dragostea s-a indepartat:
– Acum, e randul tau.

Despartirea a raspuns:
– Nu, acum nu pot face nimic. Acum inimile lor sunt pline de iubire. Voi veni mai tarziu.

Timpul a trecut, iar despartirea s-a apropiat de casa lor si a vazut o familie tanara cu un copil. A sperat ca dragostea a trecut si, prin urmare, despartirea a trecut pragul casei. Dar, privindu-i in ochi, a vazut Recunostinta. S-a intors si a decis sa revina mai tarziu.

A lasat sa mai treaca un timp si a inceput din nou sa dea tarcoale casei. A sperat ca macar de aceasta data ii va putea desparti, pentru ca Iubirea si Recunostinta ar fi trebuit sa plece demult din inimile lor, dar le-a citit in ochi Respectul si Intelegerea.
„Voi veni mai tarziu” – si-a zis ea.

A mai trecut ceva timp, iar Despartirea a venit din nou la casa lor. Copii erau deja adulti, tatal cu parul carunt le explica ceva, iar sotia gatea in bucatarie. De aceasta data in ochii lor domnea Increderea. Iarasi a plecat… Despartirea dezamagita…

Dupa ceva timp, a revenit in casa lor, unde a gasit o femeie imbatranita care se juca cu nepotii ei. Femeia si-a zis: „Cred ca a venit si timpul meu”. Iar in momentul in care a incercat sa priveasca in ochii femeii, batrana s-a ridicat si a iesit din casa. Despartirea a plecat dupa ea. Intr-un tarziu au ajuns la mormantul sotului.

„Se pare ca am intarziat. Timpul a facut munca pentru mine.” A privit in ochii inlacrimati ai femeii si a vazut in ei Amintirea – amintirea despre Dragoste, Recunostinta, Respect, Intelegere si Incredere…

Distribuie pe: