Ingrediente:
Blat cacao: 4 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri apa rece, 5 linguri faina, 2 linguri cacao
Sirop: 100 ml apa, 2 linguri zahar, 2 linguri esenta de rom
Crema de vanilie: 1 plic budinca de vanilie, 250 ml lapte, 4 galbenusuri, 3 plicuri zahar vanilat, 250 grame unt la temperatura camerei
Bezea: 4 albusuri, 12 linguri zahar, zeama de la o jumatate de lamaie, 50 grame ciocolata dark rasa
Mod de preparare:
Blatul de cacao: Mixati albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugati treptat apa rece, dupa ce bezeaua se intareste. Incorporati apoi galbenusurile pe rand.
Mixati faina impreuna cu cacaua, apoi incorporati-le si pe acestea in castronul cu restul compozitiei.
Puneti o hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de 22×33 cm. Turnati alautul de cacao otinut anterior. Dati tava in cuptorul inicns la 180 grade Celsius timp de 15 minute.
Crema: Puneti la fiert intr-o craticioara 150 ml lapte. Separat, in cei 100 ml lapte ramasi dizolvati budinca de vanilie. Turnati treptat compozitia obtinuta peste laptele fiert.
Mixati pana cand se ingroasa budinca, apoi luati cratita de pe foc. Incorporati galbenusurile pe rand, apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat. Mixati pana cand se topeste zaharul.
Puneti o folie alimentara peste crema, lasati-o sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, incorporati untul moale la temperatura camerei. Mixati pana cand obtineti o crema omogena.
Bezea:
Mixati albusurie spuma, apoi adaugati zaharul si in final zeama de lamaie. Puneti albusurile spuma pe bain-marie pana se intareste bezeaua.
Siropul: Puneti apa impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mediu timp de 5 minute. Luati cratita de pe foc si adaugati in aceasta esenta de rom.
Asamblare: Scoateti blatul de cacao din cuptor si puneti-l intr-o tava mare. Insiropati blatul pe toata suprafata acestuia.
Deasupra intindeti crema de vanilie, iar peste aceasta asezati bezeua cu ajutorul unei spatule.
Deasupra decorati cu ciocolata dark rasa. Lasati prajitura la frigider cel putin o ora, apoi taiati-o in bucati.