Multe femei au renunțat să mai caute dragostea, dezamăgite fiind de eșecurile repetate din viața lor și de poveștile triste pe care le-au trăit sau la care au fost martore.

Să parcurgem împreună motivele pentru care femeile consideră că nu vor găsi niciodată dragostea adevărată.

1. Au suferit. Nu trebuie să fii un geniu ca să-ți dai seama că principalul motiv pentru care femeile renunță să mai caute iubirea este că au fost rănite sau dezamăgite.

De obicei, femeile care investesc cel mai mult în relațiile care eșuează sunt și cele care suferă cel mai mult. Iar faptul că refuză să se mai îndrăgostească sau chiar să caute dragostea este un mod de a se proteja de eventuale eșecuri.

2. Confundă problemele. Pentru multe dintre femeile dezamăgite, problema nu este că se îndrăgostesc. Ci că se îndrăgostesc de bărbați nepotriviți pentru ele. Practic, ignoră sau nu sesizează semnalele de alarmă.

Sfatul nostru: fiți oneste cu voi! Asumați-vă ce vă doriți cu adevărat de la o relație, comunicați cu partenerul vostru, iar dacă viziunile voastre nu coincid, părăsește acea relație!

3. Repetă aceeași greșeală. De obicei, femeile care se îndrăgostesc de un „băiat rău’ fac asta de mai multe ori în viață. Așa că sfatul nostru este ca, atunci când se sfârșește o astfel de relație (care te epuizează și te consumă emoțional), să-ți acorzi timp pentru vindecare și apoi să analizezi de ce te atrag astfel de bărbați, care este tiparul după care îți alegi partenerii, cum te comporți tu în relație, cu ce așteptări, proiecții și vise intri în acea relație, ce ești dispusă să treci cu vederea (uneori poate un pic prea mult).

4. O iau prea personal. Evident, așa cum am spus mai sus, este bine să înveți mereu ceva din relațiile eșuate, dar multe femei trag concluzii total greșite: că nu mai sunt atrăgătoare, că și-au pierdut farmecul și entuziasmul, că sunt mai puțin valoroase decât persoanele care sunt în relații stabile, de durată.

5. Renunță prea ușor. Există persoane care reușesc să-și găsească parteneri mai ușor (și pare că au un adevărat „noroc” sau „lipici”), în timp ce altele au parte de mai multe eșecuri. Dar și asta e firesc și face parte din procesul de „învățare” sau de dobândire a experienței.

Iar dacă „aterizezi mereu în aceeași poziție”, care după una și-alta mai e și dureroasă, poate că ar trebui să ceri ajutorul cuiva care să te învețe să mergi cu mai mult curaj și hotărâre.

6. Transmit un mesaj greșit. Iar acest mesaj este „urăsc toți bărbații”. Există un anume tip de bărbat care este atras de femeile care țin la distanță sexul opus. Iar acest tip este „vânătorul”. Pentru el, cea mai mare plăcere a jocului seducției este „fiorul urmăririi”. Iar tu ești flatată de efortul pe care îl depune pentru cucerirea ta.

Însă n-ar strica un pic de precauție: de îndată ce va considera că te-a cucerit, atenția lui va fi deturnată de următoarea provocare. Ideea e că, pentru el, vânătoarea este mult mai incitantă decât stabilitatea unei relații.

7. Cred că nu vor mai fi în stare să iubească niciodată. Femeile care se decid să renunțe la căutarea dragostei sunt, de obicei, cele care simt că au iubit prea mult și că și-au epuizat resursele emoționale.

Sunt cele care au suferit uneori până la limtă, care au fost decepționate de partenerii lor. Dar care obișnuiesc să trăiască intens și care au resurse nebănuite de a dărui din nou.

Un lucru este sigur: aceste femei vor iubi iar, poate chiar mai puternic și cu mai mult entuziasm. Așa că, dacă ești una dintre le, nu-ți spune că nu vei mai iubi niciodată, ci gândește-te doar ce poți face mai bine data viitoare ca să trăiești acea iubire pe care ți-o dorești cu adevărat.

Distribuie pe: